Antalya Olgunlaşma Enstitüsü Müdürü Emine Erkal,  “Biz olgunlaşma enstitüsü ekibi olarak kurumumuzu geleneksel Türk El Sanatları ve kültürel değerlerini gelecek nesillere aktararak ulusal alanda öncü bir kurum olmak için çalışıyoruz” dedi

Yaptığı birçok güzellikle Antalya ve devlet ekonomisine destekte bulunan  Antalya Olgunlaşma Enstitüsü yetkilileri ve üyeleri, yurtdışında Türkiye’yi temsil etmeye devam ediyor. Hem eğitimlerin verildiği hem de eğitimlerin sonucunda ortaya çıkan ürünler ile Türkiye’ye ekonomisine destekte bulunduklarını ifade eden Antalya Olgunlaşma Enstitüsü Müdürü Emine Erkal Müdürü Emine Erkal, “Hedefimiz geleneksel kültürümüzü araştırarak koruyan, tasarlayıp üreterek yaşatan, ürettiğini yurtiçi ve yurtdışında tanıtan ve pazarlayan, aynı zamanda eğitim veren öncü bir kurum olmaktır. Biz kaliteli ürünler sunan, eğitimde tercih edilen ve kültürel değerlerini yaşatan bir marka kurum olmaya yolunda ilerliyoruz. Biz olgunlaşma enstitüsü ekibi olarak kurumumuzu geleneksel Türk El Sanatları ve kültürel değerlerini gelecek nesillere aktararak ulusal alanda öncü bir kurum olmak için çalışıyoruz” diye konuştu.

EĞİTİM VE ARGE ÇALIŞMASI

Ana yerlerinin Kaleiçi’nde olduğunu, daha sonra Konyaaltı’nda açılan ek bine ile çalışmalarını daha rahat yaptıklarını dile getiren Erkal, “Bizim burası okul gibi. Yaz tatilinde kapanır okullar açılınca açılır. Bizim olgunlaşma şimdi tatil oldu. Tatil olmadan önce ek binamızda son sergimizi de gerçekleştirdik. Faaliyet alanları, atölye ve özel bölümler bölümlerimiz şu şekilde: “Araştırma, Tasarım ve Üretim,  Tanıtım ve Pazarlama, El Sanatları Teknolojisi / El Sanatları, El Sanatlar Teknolojisi / Nakış, Giyim Üretim Teknolojisi, Grafik ve Fotoğraf, Güzellik ve Saç Bakım Hizmetleri, Sanat ve Tasarım, Seramik ve Cam Teknolojisi, Kuyumculuk Teknolojisi, Yiyecek İçecek Hizmetleri var. Alanlarında 5 İdareci, 6 alan şefi, 18 öğretmen toplam da 29 kişi ile eğitim, ARGE ve üretim çalışmaları yapılmaktadır” ifadelerini kullandı.

“FESTİVALLERİMİZ”

Ulusal ve Uluslararası platformlarda kültürümüzü ve ülkemizi tanıtmak, özgün tasarımlarımız ile ülke ekonomisine katkı sağlamayı hedefliyoruz diye Antalya Olgunlaşma Enstitüsü Müdürü Emine Erkal, bu güne kadar yaptıkları çalışmalardan da söz etti. Erkal, “Moskova Türk Festivali, Tiran Türk Günleri Festivali, ITB Berlin Turizm Fuarı, Hatice Sultan Sanduka Projesi, Expo Antalya, Yörüklerde Baş ve Aksesuarlar Sergisi, Kaleiçi Selçuklu Eserleri Sergisi Tezhip ve Minyatür, Gelenekten Geleceğe Olgunlaşma Enstitüleri Konferansı, Türk Halk Müziği Korosu, Gastro Alaturka Lezzet Buluşması gibi festivallerimiz oldu. Hepsinde de güzel çalışmalarımız oldu” şeklinde konuştu.

“KOCAMAN BİR EKİBİZ”

Birçok alanda çalışma yaptıklarını ifade eden Emine Erkal, “Antalya Olgunlaşma Enstitüsü Muratpaşa Merkezi’nde çok sayıda öğrencimiz ve alanımız var. Örneğin El Sanatları Teknolojisi / El Sanatları 96, Sanat Tasarım 22 yani toplam 118 öğrenci yer almaktadır. Bunun yanı sıra Çocuk Gelişimi ve Eğitimi (Erken Çocukluk Eğitimi) 28, Yiyecek İçecek Hizmetleri (Mutfak) 131, toplamda 159 öğrencimiz var. Sadece Antalya Olgunlaşma Enstitüsü Muratpaşa Merkezi’nde 277 öğrencimiz var. Konyaaltı Olgunlaşma Enstitüsü Mehmet Zeki Balcı Yerleşkesi’nde ise Giyim Üretim Teknolojisi 56, El Sanatları Teknolojisi / El Sanatları 41, Kuyumculuk Teknolojisi 18, El Sanatları Teknolojisi / Nakış 20, Seramik ve Cam Teknolojisi Alanı 80, Sanat Tasarım Alanı 48 Hijyen Eğitimi 90, Güzellik ve Saç Bakım Hizmetleri (Saç Bakımı) 16, Müzik (Mahalli) 40 öğrencimiz var. Buradaki yerleşkemizde ise toplam 409 kursiyerimiz var. Biz bütün bölümlerimiz ile tek tek ilgilenir, değer veririz. Biz kocaman bir ekibiz” dedi.  YAPRAK ÖZER /GÜNDEM ÖZEL HABER