Sahaf: Orta çağ İslâm dünyasında kitap istinsahı ve satışı ile meşgul olan kimselere verrâk denilmekteyken Osmanlı döneminde sadece kitap satışını meslek edinenlere sahhâf adı verilmiştir. Antalya’da eski Valilik binası civarında bulunan sahaflar yetmiyor. Bir kültür oluşturmuyor.

Lokal olarak açılan ve bir arada olması sağlanan Kepez Sahaafları? Büyük hizmetler  peşinde.

İlimizin güzide ve gelişen bölgesi Kepez. Kepez’in gelişmesinin tek vizyoneri, seçilmişi Hakan Tütüncü. Kepez’in demografik yapısına rağmen Muratpaşa ve Konyaaltı ilçe belediyelerinden kamuya açık işleri başarmaktadır. Bir kütüphane açtı ki,değme güzellikte bir kütüphane.Cemil Meriç adlı  kütüphane sanırım Antalya’nın en   kapsamlı kütüphanesi. Helal olsun böyle bir vizyon sahibine. Kütüphane her gün tıklım tıklım doluyor.

                Cemil Meriç Kütüphanesi yanına 21 dükkandan oluşan Sahaflar Sokağını oluşturarak eski ile yeniyi    buluşturduğu   yer haline getirdi. Bir daha teşekkürler Hakan Tütüncü. Sizin gibi liderlere ihtiyacımız var.

                Safların bir arada olması birçok bakımdan önemli:

                1-Yazar ve çizerler buluşma noktası.

                2-Önceden yayımlanan kitapları   görmek, alıp okuma,

                3-Doğru insanları tanışma sağlama.

                4-Okur potansiyelini   geliştirmek.

                5-Kepez ve yakın olan ilçelerin Kepez’le kültürleşmesini sağlamak.

                6-Kepez’de kültür rantı sağlamak.

                7-Kepez’de park kültürünün oluşturulması.

                Vb. anımsayamadığım birden çok işlevi yerine getirmektedir. Kural yüce emirde   olduğu gibi olmalıdır.”  Çalışan, milletine hizmet edenin eli öpülür. Bazen insanı ciğerinize basarsınız  ya işte öyle.

                Bırakın siyasi erkin yüzünü. Önemli olan siyasi erkin gücünü toplum tabaklarına yaymaktır.  Dokuma parkta güzel kütüphaneler, sinemalar, müzeler düzenlenmiş. Açıkhava müzesini de çok beğendiğimi söylemeliyim.

                İnanmazsanız gezin görün.