Bu sezon özellikle büyük güreşlerde Antalyalı başpehlivanlar damga vurdu. Antalyalı başpehlivanlar birçok başarı elde etti. 


Yusuf Can Zeybek: Toplam 163 müsabakada yer almış ve bunlardan 125'ini kazanarak yüzde 77'lik bir galibiyet oranı yakaladı. Kırkpınar'da 1. olmuş, CW Enerji Yağlı Güreş Ligi'nde 5. olmuş ve Elmalı turnuvasında tur atlamıştır. 8 turnuvada Başpehlivanlık unvanını elde etmiş ve A sınıfı 4 büyük güreşten 4'ünü kazandı.

 Orhan Okulu: 2023 yılında 172 müsabakaya çıkmış ve 129'undan galip ayrılarak yüzde 75'lik bir galibiyet oranı elde etti.  Elmalı'da Enes Doğan'a yenilerek elenmiş ve CW Enerji Yağlı Güreş Ligi'nde 1. olmuştur. 5 turnuvada Başpehlivanlık unvanı kazanan Orhan, Sekapark ve Şahinbey turnuvalarında zafer elde edemedi

 Ali Gürbüz: 136 müsabakada yer almış ve yüzde 82'lik bir galibiyet oranı yakalandı. Kırkpınar'da 3. turda elenmiş ve CW Enerji Yağlı Güreş Ligi'nde 2. olmuştur. 8 turnuvada şampiyonluk yaşayan Ali, büyük güreşlerde 4 zafer elde etmiş ve 5 kez kürsüye çıktı.

Kirkpinarda Yari Finale Kalan Baspehlivanlar Belli Oldu

 İsmail Balaban: Toplam 189 müsabakada yer almış ve 150'sinden galip ayrılarak yüzde 79'luk bir galibiyet oranı elde etti. Kırkpınar'da 2. olmuş, CW Enerji Yağlı Güreş Ligi'nde 6. olmuş ve Elmalı'da 5. olmuştur. 6 turnuvada Başpehlivanlık unvanı kazanan İsmail, 3 kez kürsü başarısı elde etti.

  Hüseyin Gümüşalan: 151 müsabakaya çıkmış ve 118'inden galip ayrılarak yüzde 78'lik bir galibiyet oranı elde etti. Kırkpınar'da 3. olmuş, CW Enerji Yağlı Güreş Ligi'nde 3. olmuş ve Elmalı'da 7. olmuştur. Çeşitli turnuvalardan başarılar elde etmiş ve kürsü başarısı yaşadı 9 büyük güreşte 1 İkincilik 3 Üçüncülük olmak üzere 4 kez kürsü başarısı yakalamış. . Başarılı güreşçilerin rekabet dolu yılını geçirdi.

Kaynak: YASİN ÇOBAN