Ramazan, Müslümanlar için birlik, beraberlik ve yardımlaşma duyguları anlamına gelir. Bu ay boyunca, zenginlerin fakirlere yardım etmeleri, sadaka verme geleneği önemli bir yer tutar. Bu dönemde ibadetlerini artıran, manevi yönden kendini geliştiren Müslümanlar, Ramazan'ın sonunda kendilerini daha güçlü ve ruhsal olarak tatmin olmuş hissederler. Peki, on bir ayın sultanı Ramazan'da ezan saat kaçta okunacak? İşte 2024 Ramazan Ayı Ezan Vakitleri...

Ramazan Ankara Imsakiye
ANKARA İLK İFTARINI SAAT KAÇTA YAPACAK?

Ankara, ilk iftarını 11 Mart 2024 Pazartesi günü saat 18:58'de yapacak.

RAMAZAN'DA TATİL KAÇ GÜN OLACAK?

Ramazan bayramı 9 Nisan arefe, 10-11-12 Nisan tarihlerini kapsayan 4 günlük  bir tatildir. Bayram günleri Salı, Çarşamba, Perşembe ve Cuma günlerine denk gelmektedir.

KADİR GECESİ NE ZAMAN? 2024

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın paylaştığı takvime göre, Kadir gecesi Ramazan ayının son 4 günüdür. 6 Nisan- 9 Nisan arası Kadir gecesi olarak kabul edilir.

Ankara Imsakiye

KADİR GECESİ ÖNEMİ

Kadir gecesi İslam alemi için büyük önem teşkil etmektedir. Öyle ki, İslam alemi bu önemli geceyi ibadet ederek geçirir. Çünkü bu gecede yapılan tüm ibadetlerin sevabı kat kat fazla yazılır. Ayrıca günahların diğer günlere oranla daha çok kabul edildiği aktarılır. Bu geceyi ibadetle geçiren ve tövbe eden Müslümanların tüm günahları silinir.

Muhabir: STAJYER MUHABİR REMZİYE KAYA