Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından gerçekleştirilecek olan ve v ve adayların merakla beklediği sınav günü ve saati açıklandı. 2024 dip-2024-DİB-MBSTS sınavına dair bilgiler netleşti. 9 Mart Cumartesi günü yapılacak olan bu önemli sınavda 50 bin aday ter dökecek. Sınavın başlama saati, süresi ve adayların dikkat etmesi gerekenler hakkında tüm detaylar nihayet netleşti.

SINAV SAATİ VE SÜRESİ

ÖSYM tarafından yayımlanan kılavuzda belirtilen bilgilere göre, 2024-DİB-MBSTS sınavı 14.45'te start alacak. Toplamda 90 dakika sürecek olan bu maraton, saat 16.15'te son bulacak. Sınavın bu düzenlemesi, adaylara bilgilerini en iyi şekilde sergileyebilmeleri için yeterli zamanı sunmayı amaçlıyor.

ÖNEMLİ UYARILAR

Adaylar, sınavın başlama saatinden en az 15 dakika önce, yani saat 14.30’a kadar sınav binalarına giriş yapmış olmalı. Bu saatten sonra yapılacak giriş teşebbüsleri, kurallar gereği kabul edilmeyecek. Ayrıca, engelli adaylar için öngörülen ek süre uygulamasına da değinildi. Bu kapsamda ek süre almayı hak kazanan engelli adaylara 30 dakika ek süre tanınacak, bu durumdaki adayların sınav süresi toplamda 120 dakika olacak. 2024-DİB-MBSTS ile ilgili daha fazla bilgi ve güncellemeler için ÖSYM'nin resmî web sitesini ziyaret edebilir.

Muhabir: abdulrezzak kılıç