Ramazan ayına sayılı gün kalırken 2024 yılı imsakiyesi de merak konusu oldu. 11 Mart 2024 tarihinde başlayacak olan oruç için saat bilgisi araştırılıyor. Oruçların açılacağı vakit ne zaman? Mersin’de iftar vakti ne zaman, ilk oruç saat kaçta açılacak?

RAHMET KAPISI RAMAZAN

Ramazan ayı, İslam dünyasında büyük bir öneme sahiptir. Bu ay, Kur'an'ın indirilmeye başlandığı mübarek bir zaman dilimi olarak kabul edilir ve Müslümanlar için manevi açıdan büyük bir fırsat ve rahmet kapısı olarak görülür. Ramazan, inançları güçlendirmek, kötü alışkanlıklardan kaçınmak ve manevi olarak kendini yenilemek için benzersiz bir vesiledir.

Ramazan Ayi Imsakiye

Bu kutsal ay, Müslümanlar için bir fırsat ve yenilenme zamanıdır ve en iyi şekilde değerlendirilmeye çalışılır. Ramazan boyunca sadaka ve yardımlaşma gibi hayır işlerinin arttığı bir dönem yaşanır. Müslümanlar, fakirlerin, yetimlerin ve ihtiyaç sahiplerinin yanında olmayı, onlara destek olmayı ve yardımda bulunmayı çok önemserler.

MERSİN'DE İFTAR SAATİ?

Ramazan Imsakiye

 11 Mart 2024 günü Ramazan ayının ilk günü Mersin’de ne zaman oruç açılacak?  Mersin'de ilk günün imsak vakti saat 05:32 olacak. Aynı zamanda Mersin'de yaşayan Müslümanlar ilk günün akşamında iftarlarını 18:52'de açacak.

MERSİN İMSAKİYE

Mersin Iftar Vakti

Muhabir: AYŞEGÜL ŞAHİN