Yağlı güreşlerde Gaziantep’de heyecan devam ediyor. Daha önce Manavgat Güreşleri’nde yapılan ilk turun ardından CW Enerji Ligi’nin 2’nci etabı olan Şahinbey Yağlı Güreşleri’nde birbirinden heyecanlı karşılaşmalar yaşandı. Güreşlere toplam 75 başpehlivan katıldı.

ŞAHİNBEY GÜREŞLERİNE HANGİ BAŞPEHLİVANLAR KATILDI?

Ali Gürbüz, Onur Balcı, Yusuf Can Zeybek, Ali Altun, Recep Taslak, İsmail Erkal, Okan Acar, Emre Erkal, İbrahim Çoraman, M.Kemal Karaboğa, Nedim Gürel, Salih Dorum, Recep Kara, Onur Şenel, Yıldıray Akın, Hüseyin Gümüşalan, Recep Çakır, Cengizhan Şimşek, İsmail Balaban, Mustafa Doğan Özkaya, Ali İhsan Batmaz, Enes Doğan, Süleyman Aykırı, Kürşat Korkmaz, Fatih Çakıroğlu, Mehmet Yeşil Yeşil, Ali Yanatma, Özkan Yılmaz, Mustafa Batu, Ali Gökçen, İsmail Güzel, Fatih Atlı, Menderes Saltık, Rıza Yıldırım, Güngör Ekin Salih Erinç, Serdar Yıldırım, Hüseyin İyican, Ahmet Selbest, Orhan Okulu, Hakan Çalışır, Serhat Balcı, Arif Akın, İsmail Koç, Fatih Koyuncu, Osman Aynur, Serkan Serttürk, Yunus Emre Yaman, Osman Özgün, Ünal Karaman, Ertuğrul Dağdeviren, Ramazan Bircan, Mustafa Taş, Abdullah Güngör, Mecit Yıldırım, Süleyman Başar, Hamza Köseoğlu, Serhat Gökmen, Şahali Kurt, Kaan Kaya, Osman Kan, Faruk Akkoyun, Hamza Özkaradeniz, Semih Turgut, Furkan Durmuş Altın, Mustafa Arslan, Erkan Ertan, Bekir Eryücel, Tanju Gemici, Yalçın Üncül, Yıldıray Pala, Turan Balaban, Feyzullah Aktürk, Hasan Cengiz.

Fethiye Guresleri 3.Tur-1

İLK TURDA 22 BAŞPEHLİVAN GÜREŞTİ

İlk turda 11 güreş yapıldı. Kura ile 22 başpehlivan kol bağladılar. Son 64’e kalmak için yapılan güreşlerde Enes Doğan Onur Balcı’yı, Serhat Gökmen Ali Altun’u, Mehmet Yeşil Yeşil İsmail Erkal’ı, Hamza Özkaradeniz Recep Taslak’ı, Ali İhsan Batmaz İbrahim Çoraman’ı, Cengizhan Şimşek M.Kemal Karaboğa’yı, Mustafa Doğan Özkaya Seçkin Duman’ı, Furkan Durmuş Altın Okan Acar’ı Yıldıray Pala Emre Erkal’ı, Yalçın Üncül Nedim Gürel’i ve Feyzullah Aktürk’de Salih Dorum’u mağlup ederek 2. tura kalarak isimlerini son 64’e yazdırdılar. Bu arada bu turda elenen başpehlivanlar CW Enerji Ligi’nde puan alamamış oldu.

İKİNCİ TURDA 64 BAŞPEHLİVAN MÜCADELE ETTİ

İlk turun ardından ikinci tur güreşlerine geçidi. Bu turda 11 başpehlivan günün ikinci güreşlerini yaparken, 53 başpehlivan ise günün ilk güreşine çıktılar. Hayli çekişmeli geçen güreşlerde büyük bir sürpriz yaşanmadı. Seri başı sistemi olduğu için altın kemerli başpehlivanlar daha çok genç başpehlivanlarla eşleştiler. Bu turda Ali İhsan Batmaz Onur Şenel’i, Yıldıray Akın Ali Yanatma’yı, Recep Kara Hüseyin İyican’ı, Mustafa Doğan Özkaya Rıza Yıldırım’ı, Enes Doğan Ahmet Selbest’i, Cengizhan Şimşek Özkan Yılmaz’ı, Süleyman Aykırı Ali Gökçen’i, Kürşat Korkmaz Fatih Çakıroğlu’nu, Mehmet Yeşil Yeşil Güngör Ekin’i, Mustafa Batu İsmail Güzel’i, Hüseyin Gümüşalan Recep Çakır’ı, Fatih Atlı Hakan Çalışır’ı, Serhat Balcı Menderes Saltık’ı, Orhan Okulu Arif Akın’ı, Yusuf Can Zeybek Osman Özgün’ü, Ünal Karaman Salih Erinç’i, İsmail Koç Kaan Kaya’yı, Ali Gürbüz Fatih Koyuncu’yu, Serdar Yıldırım Ramazan Bircan’ı, Mustafa Taş Abdullah Güngör’ü Furkan Durmuş Altın Mecit Yıldırım’ı, Serhat Gökmen Şahali Kurt’u, Osman Kan Semih Turgut’u, Faruk Akkoyun Yalçın Üncül’ü, Hamza Köseoğlu Tanju Gemici’yi, İsmail Balaban Yunus Emre Yaman’ı, Bekir Eryücel Erkan Ertan’ı, Hamza Özkaradeniz Mustafa Arslan’ı, Feyzullah Aktürk Turan Balaban’ı, Yıldıray Pala Süleyman Başar’ı, Ertuğrul Dağdeviren Hasan Cengiz’i ve Serkan Serttürk Osman Aynur’u mağlup etti.

Orhan Okulu

ÜÇÜNCÜ TUR NEFES KESTİ

Üçüncü tur karşılaşmaları ise nefes kesti. Üçüncü turda 32 başpehlivan kol bağladı. Üçüncü turda yapılan 16 güreşin 14’ü puanlamaya gitti. Güreşin normal süresinde sadece iki başpehlivan kazandı. Bu turda Ali Gürbüz Serkan Serttürk’ü, Mehmet Yeşil Yeşil’de Süleyman Aykırı’yı yenerek günü kapatmış oldular. Bu turun önemli karşılaşmasında Yusuf Can Zeybek Recep Kara’yı puanlamada mağlup etti. Turun en önemli güreşi ise Orhan Okulu ile Feyzullah Aktürk arasında yaşandı. Genç başpehlivan geçtiğimiz yılın CW Enerji ligi şampiyonu Orhan Okulu’yu mağlup etti. Böylece Okulu ilk gün elenmiş oldu. Enes Doğan’da Hüseyin Gümüşalan’ı 3 ihtarla yendi. Bu turda Mustafa Batu Fatih Atlı’yı, Ünal Karaman Kürşat Şevki Korkmaz’ı, Osman Kan Mustafa Doğan Özkaya’yı, Serhat Balcı Ali İhsan Batmaz’ı, Yıldıray Pala Serhat Gökmen’i, Faruk Akkoyun Serdar Yıldırım’ı, Cengizhan Şimşek İsmail Koç’u, Bekir Eryücel Hamza Köseoğlu’nu Mustafa Taş Hamza Özkaradeniz’i, Furkan Durmuş Altın Yıldıray Akın’ı, İsmail Balaban’da Ertuğrul Dağdeviren’i mağlup ederek adını 4. Tura yazdırdılar.

Ismail Balaban Tartisma Yasadi

BÖYLE GÜREŞ GÖRÜLMEDİ

İsmail Balaban ile Ertuğrul Dağdeviren arasındaki karşılaşma ise nefesleri kesti. İsmail Balaban ile yaptığı karşılaşmada kısa sürede 2 ihtar alan Dağdeviren bir de izinsiz su içtiği için sarı kart gördü. Daha sonra ezan molasında Ertuğrul Dağdeviren izin alarak yeniden su içti. İsmail Balaban buna itiraz ederek ikinci sarı kartla güreşin tamamlanmasını istedi. Sarı fırtına uzun süre kule hakemi ile tartıştı. Ancak sonuç alamadı ve yeniden güreşe döndü. Güreş tam 2 saat 1 dakika sürdü. İsmail Balaban’ın paçasından yakaladığı Ertuğrul Dağdeviren dengesini kaybederek kaçmaya çalışınca pasif güreştiği gerekçesiyle 3’ncü ihtar ile elendi.

GÜREŞLER 4. TURDAN BAŞLAYACAK

Gaziantep Şahinbey Yağlı Güreşleri’nin son gününde 4. tur, çeyrek final, yarı final ve final karşılaşmaları yapılacak. Güreşler TRT Spor Yıldızı, Tek Rumeli TV, VTV ve Koza TV’den canlı olarak yayınlanacak.

Muhabir: AYŞEM SİCİM