Kurban Bayramı boyunca süren yağlı güreş şöleni bayramın son gününde de devam etti. Samsun’da 5. Alaçam Geyik Koşan Yağlı Güreşleri’nin ilk turu tamamlandı. İlk turda 36 başpehlivan güreş tuttu. Kıran kırana geçen güreşlerde sürpriz bir sonuç alınmadı. 17 güreş süresinde tamamlanırken, Mustafa Taş ile Hasan Cengiz arasındaki güreş puanlama gitti.

Geçtiğimiz hafta 3 kez üst üste Etnospor Yağlı Güreşleri’ni 3 kez üst üste kazanarak ebedi kemeri almayı başaran İsmail Balaban, ilk turda güçlü rakibi Serhat Balcı’yı geçti. CW Enerji Ligi 3. Etabına kısa bir süre kala henüz kürsü yapamayan geçtiğimiz yılın şampiyonu Paşa’nın aslanı Orhan Okulu ile 100. Yıl Pehlivanı Yusuf Can Zeybek rakiplerini yenerek isimlerini bir üst tura yazdırdılar.

Yagli Gures Bursa Cali (Small)

GEÇTİĞİMİZ YILIN ŞAMPİYONU İLK TURDA ELENDİ

Geçtiğimiz yıl yapılan Samsun Alaçam Geyik Koşan Yağlı Güreşlerin finalinde Tanju Gemici ile Mustafa Arslan ile güreşmiş, bu güreşi de Tanju Gemici kazanarak altın kemere ulaşmıştı. Recep Taslak ile Mustafa Taş ile yarı finalde elenerek 3’ncülük kürsüsünü paylaşmıştı. Ancak Tanju Gemici ilk turda Recep Kara'ya mağlup olarak elendi.

HANGİ BAŞPEHLİVANLAR KATILDI ?

Yusuf Can Zeybek, İsmail Balaban, Orhan Okulu, Menderes Saltık, Enes Doğan, Serhat Balcı, Recep Kara, Yıldıray Pala, Recep Taslak, Onur Şenel, Özkan Yılmaz,  Nedim Gürel, Serkan Sertürk, Ünal Karaman, Ali Altun, Salih Erinç, Ali Yanatma , Mustafa Taş, Abdullah Güngör, Seçkin Duman, Semih Turgut, Turan Balaban, Süleyman Aykırı, Bekir Eryücel, Ahmet Selbest, Osman Aynur, Tanju Gemici, Serhat Gökmen, Kaan Kaya, Ramazan Bircan, Hüseyin Gümüşalan, Yunus Emre Yaman, Fatih Atlı, Mustafa Batu, İbrahim Çoraman, Hasan Cengiz.

İLK TUR SONUÇLARI

Yusuf Can Zeybek - Enes Doğan

İsmail Balaban - Serhat Balcı

Orhan Okulu - Yıldıray Pala

Menderes Saltık – Nedim Gürel

Ünal Karaman - Recep Taslak

Ali Altun - Özkan Yılmaz

Osman Aynur - Onur Şenel

Recep Kara - Tanju Gemici

Serhat Gökmen -  Serkan Sertürk

Kaan Kaya - Salih Erinç

Ramazan Bircan - Semih Turgut

Hüseyin Gümüşalan - Bekir Eryücel

Yunus Emre Yaman - Ahmet Selbest

Fatih Atlı - Süleyman Aykırı

Mustafa Batu - Turan Balaban

Abdullah Güngör - Seçkin Duman

Ali Yanatma - İbrahim Çoraman

Mustafa Taş- Hasan Cengiz (puanlamada)

İKİNCİ TURA KALAN BAŞPEHLİVANLAR

Yusuf Can Zeybek, İsmail Balaban, Orhan Okulu, Nedim Gürel, Ünal Karaman, Özkan Yılmaz, Osman Aynur, Recep Kara, Serhat Gökmen, Salih Erinç, Ramazan Bircan, Hüseyin Gümüşalan,  Yunus Emre Yaman, Fatih Atlı, Turan Balaban, Abdullah Gökmen, Ali Yanatma, Mustafa Taş.

Muhabir: AYŞEM SİCİM