Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler
WhatsApp
Sosyal Medya

AK PARTİ BÜYÜKŞEHİR ADAYI KİM OLACAK?

Dün CHP’nin Büyükşehir adayı olacak yazısından sonra çok kişi aradı, mesaj attı. Kimisi adaylar üzerinde yorum yaptı. Ancak olayın bence en garip tarafı benim yazdığı 3 adayında Büyükşehir adayı gösterilmeyeceği, başka bir adayın son dakikada getirileceğini yazanlar oldu. Tabi bunlar komplo teorisi mi, yoksa duyum mu olduğunu anlayamadım.

Dün CHP’nin Büyükşehir adayı

Neyse biz CHP’yi bırakarak geçelim AK Parti adayına.  Öncelikle şunu belirteyim ki, bundan birkaç ay önce ortaya atılan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığına AK Parti değil MHP aday çıkaracak şeklindeki iddialar fos çıktı. Güya Antalya MHP’ye bırakılacak, MHP’de daha önce de aday olan Prof. Dr. Hasan Moğol veya Korkuteli Belediye Başkanı Ömer İşlek’i aday gösterecekti. Bu söylenti azaldığı gibi bir de üzerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Antalya’ya yönelik anketler yaptırdığı biliniyor. Yani Erdoğan Antalya ile bizzat ilgileniyor. Bu durumda da Antalya Büyükşehir adayının AK Parti’den olacağı kesin gibi.

Peki AK Parti’de bilinen potansiyel adaylar kimler? Potansiyel diyorum çünkü şu ana kadar ben net adayın diyen bir tek Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü var. Diğer ismi geçenler talip olmaktan ziyade görev bekliyor.

Yukarıda da ifade ettiğim gibi adaylardan birisi Hakan Tütüncü. Hatta Tütüncü ile yaptığımız röportajda bu göreve uzun zamandır hazırlandığını, hatta proje ekibi kurduğunu, onların çalışmalarını sürdürdüğünü ve zaman zaman ekiple bir araya gelerek toplantılar yaptığını açıklamıştı. Tütüncü’nün özellikle merkez sağla iyi ilişkilerinin olduğu ve farklı kesimlerden oy alabileceği biliniyor.

Gelelim diğer isimlere. Şu anda konuşulan isimler Menderes Türel, Mevlüt Çavuşoğlu, Mustafa Köse ve Rektör Özlenen Özkan.

Bu isimlerin arasında Tütüncü ile birlikte en iddialı aday Menderes Türel. Bir süredir Türel’in isminin yazılı olduğu “Özledik seni” şeklindeki pankart ve paylaşımlar dikkat çekiyor. Milletvekili aday adayı olduğunda listede yer bulamaması kimileri için Türel’in üzerinin silindiği, kimileri ise Büyükşehir adaylığı için milletvekili yapılmadığı şeklinde yorumlanmıştı.

Türel’in ilginç tarafı da şu. AK Parti kurulduğundan beri daha şimdiye kadar Menderes Türel dışında Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığına başka hiç bir isim gösterilmedi. Şimdiye kadar yapılan 4 seçimlerde de aday Türel oldu ve bu seçimlerin 2’sini kazanırken, 2 sini ise kaybetti.

Mevlüt Çavuşoğlu her ne kadar uzun yıllar Dışişleri Başkanlığı yaptıysa da yerel siyasetin çok içerisinde olamadı. İşi gereği genellikle yurt dışında olan Çavuşoğlu’nun halkta çok fazla karşılığı olduğunu düşünmüyorum.

Mustafa Köse’de ilginç bir isim. Mütevazi kişiliğinin yanı sıra herkesin derdine de koşturan Köse, halk tarafından çok seviliyor. Hatta kimin bir derdi olsa Köse tek adres gibi duruyor. Mustafa Köse Antalya’yı geziyor, köylere gidiyor, birçok kişinin sorunu ile bire bir ilgileniyor. Ancak onun da başkanlık ile ilgili bir beklentisi yok. Halk arasında ismi çok anılsa da Köse’nin aday olmak istemediği biliniyor.

Rektör Özlenen Özkan ise saraya yakınlığı ile biliniyor. Ancak Özkan’ın halkta pek de bir karşılığı yok. Bu nedenle de zayıf bir aday kaçar.

Benim fikrim ise bu aday adaylığı süreci Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü ile Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Menderes Türel arasında geçer. Kim mi aday olur? Ona da zannedersem anketler karar verecek.

ESEN KALIN…

CEM ÇON antalyaningundemi.com