Burdur'un Karamanlı ilçesi bulunan, Göller Yöresi'nin önemli sulak alanı olan ve tarihsel olarak 100 binin üzerinde kuşa ev sahipliği yapan, 2'si endemik 8 tür balıkla bölgede yaşayanlara da kazanç sağlayan Karataş Gölü, son yıllarda yeterli parlama olmaması, yer altı sularının sıcaklık ve kuraklık nedeniyle tamamen kurudu.

Burdur Gölü (2)-1

Karataş gölünde Mürseller köyünden olan ve Burdur merkezde yaşayan emekli öğretmen Eşraf Yurdasiper, dağların gözlendiği dikkati çekmek için gölün kuruyan alanlarında halk oyunu oynadı.

'BURASI HEM KUŞ HEM BALIK CENNETİYDİ'

Eşraf Yurdasiper, "Yaşım 69. Çocukluğumdaki Karataş ile şu andaki Karataş Gölü hakkında neler hissediyorsun derseniz; tüylerim diken diken oluyor. Ağlamamak için hayatta zor sürüyorum. Eskiden bu gölde suyun içinde balıklar, suyun üstünde kuşlar çalışıyorlardı.

Burdur Gölü (1)-1

Şimdi insanlar katılıyor, ben katılıyorum, Burada oynuyorlar. İş, zamanında siz bitti. Bu duvarınızı siz yıktınız, bu hale geldiniz. Hiç olmazsa artık parçalarınızı sürdürdünüz da bu toplum sizi görsün, tanınmayın. Kuşlar cıvıl cıvıl ötüyordu, kuşlar öldü, balıklar öldü" dedi.

'TÜRKİYE'DE BUNUN HESABİ SORULMUYOR'

Burdur Gölü (6)

Göller Bölgesi'nde başka göllerin de kuru olduğunu vurgulayan Eşraf Yurdasiper, "Bunun nedeni insanlar. İnsanlar gerçekten göllere acımadı. Var mı böyle bir dünya? Böyle laçka bir ortam; Türkiye'de var.

Burdur Gölü (3)-1

Gelişmiş yaygın bunun hesabı sorulur; ama Türkiye'de bunun hesabı Sorulmuyor ne yazık ki çok üzülüyorum. ne zaman biteceğini göremem ama umarım torunlarım görür" diye konuştu.

Kaynak: DHA