Antalya’nın Avrupa'nın ve Ortadoğu'nun ortasında stratejik bir konumda bulunduğuna dikkat çeken Başkan Budak, “Antalya’mız, turizmde her konuda lider olduğu gibi, havacılık turizminin de merkezi olabilir. Havacılık turizmi, sadece ticari turistleri değil, aynı zamanda spor turistlerini, havacılık meraklılarını ve özellikle de özel motorlu uçak sahiplerini hedef alabilir. Dünyada çok sayıda özel motorlu hafif hava araçları klasmanında olan uçak modelleri sahibi olan kişiler dünyayı dolaşmakta ve kendi uçakları ile bu seyahatleri planlamakta.
Ancak ülkemizde ve özellikle Antalya’mızda bu konuda kendilerinin ineceği ve konaklayacağı pist sorunu yaşanmakta ve bu özel uçaklara sahip kişiler kendi uçakları ile gelememekte. Oldukça zengin bir potansiyele sahip olan bu turistleri ancak oluşturacağımız özel pistler ile sağlayabiliriz.
Bu durum, bölgenin turizm gelirlerini çeşitlendirme ve artırma potansiyelini sağlar. Havacılık turizmi, bölge ekonomisine doğrudan ve dolaylı olarak önemli katkılar sağlayabilir. Antalya’mızın havacılık turizminin merkezi olması, bölgenin turizmdeki rekabet gücünü artırabilir ve ekonomik sürdürülebilirliğini destekleyebilir.
Bu hedefe ulaşmak için yerel yönetimler, turizm şirketleri ve ulusal havacılık otoriteleri arasında işbirliği ve stratejik planlamaların yapılması durumunda ciddi bir gelir sağlanabilir ve turizm daha da gelişebilir. Antalya’nın iklim itibarı ile yılda 300 günün üzerinde uçuş yapılacağını da düşünürsek hem havacılık sporları hem de havacılık turizmi adına önemli bir kazanım elde edilebilir ve 12 ay turizmin önü açılabilir” diye konuştu.