Yeni bir yıla girmemizle beraber hayatımıza ışık hızıyla yeni bir kuşak girdi. Herkesin merak ettiği ise 2025’den sonra doğanlar Beta Kuşağı mı sayılacak? Sadece bu da değil, kuşaklar hakkında bilgisi olmayan birçok kişi “Acaba ben hangi kuşağım?” sorusunu sorar oldu. Kafalar bu sorularla meşgulken sizler için bu soruların cevaplarını bulduk. Beta kuşağı nedir? 2025’de doğanlar beta kuşağı mı sayılacak? Hangi kuşaklar ne zaman doğdu? İşte tüm detaylar haberimizde…
Herkesin yaşını temsil eden kuşaklar vardır. Bu kuşakların çoğu bizler hakkında da bilgiler içermektedir. Hangi kuşak teknolojiyi daha iyi kullanıyor. Hangi kuşak iletişim konusunda daha iyi. Kuşaklar arasında yaşanan çatışmalar gibi birçok konuyu aydınlığa kavuşturuyor diyebiliriz. Günlük hayatlarımızda yaşadığımız sıkıntıların bazıları farklı kuşaklarla iletişim halinde olduğumuz için olabilir. Bugün X kuşağı ile ALFA kuşağının anlaşmakta zorlanması, kuşaklar arasında yaşanan teknolojinin ve yaşam şeklinin ciddi anlamda değişime uğraması olabilir. Peki hangi kuşak ne zaman doğdu dersiniz? Beta kuşağı nedir? 2025’de doğanlar beta kuşağı mı sayılacak? Hangi kuşaklar ne zaman doğdu? İşte tüm detaylar haberimizde…
HANGİ KUŞAK NE ZAMAN DOĞDU?
Sessiz Kuşak 1928-1945
1945 öncesi doğan kuşağa verilmiş bir isimdir. Sessiz ve gelenekselci olarak tanımlanırlar. Birinci Dünya Savaşını yaşamış olmaları bu kuşağı şanssız olarak niteler. Birinci Dünya Savaşı’ndan sonra işsizlik ve gelecek kaygısı uzun yıllar devam etmiştir. Bu nedenle Buhran Kuşağı olarak da bilinmektedir. Bu dönemde yaşayan kişilerin yaşam kalitesi yaşadığımız döneme nazaran çok daha zorlu geçmiştir.
Baby Boomer kuşağı 1946-1964
Patlama kuşağı olarak bilinirler. Bunun nedeni ise 2. Dünya Savaşı’ndan sonra 1 milyon bebeğin dünyaya gelmesi sonucu bu kuşağa bu isim verilmiştir. Refah, mal ve hizmete özlem duyulan bir kuşaktır.
X Kuşağı 1965-1980
Bu kuşak, geçiş dönemi anlamına gelen ara kuşak olarak bilinmektedir. Değişen dünyaya ayak uydurmaya çalışan, kanaatkar, sadık ve toplumcu ve idealist olarak bilinirler. Geçiş dönemi kuşağı denilmesini nedeni ise dünyanın önemli değişimler yaşaması ve bu değişimlere ayak uydurmaya çalışmasından kaynaklanmaktadır.
Y (Milenyum) Kuşağı 1981-1996
Bu kuşak diğer kuşaklardan teknolojik gelişmelerin başlanması ve dönemin olumlu şartlara sahip olmasıyla ayrılıyor. Bu kuşakta PC ve GSM teknolojileri doğmuştur. Ayrıca küreselleşmeye başlayan dünyanın çocukları olarak da bilinmektedir. Hızlı tüketmeyi seven bu kuşak kişiselleştirilmiş alanlardan oldukça haz duyarlar. Günümüzde Y kuşağı gezmeyi, eğlenmeyi, yeni şeyler denemeye açık, başarı, ne istediğini bilen, sorgulama unsurlarına önem verirler. Özellikle sevdiği insanlara zaman ayırma konusunda diğer kuşaklardan daha fazla önem verirler.
Z Kuşağı 1997-2009
Bu kuşak teknoloji ile iç içe olan kuşaklardan biridir. Ama bu kuşağın teknolojiye olan bağımlılığı gözlemlenmiştir. Gelişen teknoloji ile beraber internetin kullanımı ciddi oranda yükselmiş ve beraberinde bu kuşağa teknoloji bağımlı hale gelmelerinin önü açılmıştır. Ayrıca Z kuşağı ‘Dijital Nesil’ olarak da adlandırılır. Bu kuşak dijital çağın içene doğmakla beraber içinde büyümesi diğer kuşaklardan ayrılmasına sebep olmuştur. Bilgiye hızlı ulaşıp onu en iyi şekilde kullanabilen bir kuşaktır.
Alfa Kuşağı 2010-2024
2010 yılından itibaren doğan nesile verilen isimdir. Alfa kuşağında doğan çocuklar, X ve Y kuşağının çocukları olarak da bilinir. Doğdukları dönemi benimseyen ve bakış açısını, yaşam şeklini ona göre şekillendiren kuşaktır. Hızla değişen dünyanın içine doğan Alfa kuşağı çocukları teknoloji ve hızlı değişimden etkilenip ona göre şekillenir.
2025’DE DOĞANLAR BETA KUŞAĞI MI OLACAK?
Evet, 2025’den ve sonra doğan her çocuk Beta Kuşağı olarak tanımlanacaktır.
BETA KUŞAK NEDİR?
Beta Kuşağı 1 Ocak 2025’den itibaren dünyaya gelecek olan nesillere verilen isimdir. Yapılan araştırmalar sonrası Beta’dan sonra Gamma ismini verileceği ileri sürülüyor. Peki Beta çocuklarını neler bekliyor dersiniz. 2025 ve 2039 yılları arasında doğan çocuklara Beta Kuşağı denilecek. Beta kuşağı da Alfa Kuşağı gibi teknolojinin içine doğan bir kuşak. Ayrıca Beta Kuşağının 22. yüzyılı görmesi de bekleniyor.