Yetiştirme yurdundan ayrılan 18 yaş üstü kız çocukları ile ilgili zaman zaman basında, medyada hak ihlalleri ile dolu haberler, yazılar yer almaktadır. 

                Bu çocuklardan bir kısmının Ankara/İstanbul gibi illerde fuhuş sektöründe eskort kızlar olarak çalıştırıldığına dair haberler çıkmakta, mahkemelerde davalar devam etmektedir. 

                Bakanlığın verilerine göre 81 ilde Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmet Bakanlığına bağlı 2019 yılında 13.867 çocuğa hizmet verilmektedir.

                İnsan hakları ihlali olan haberler ile çok büyük bir kitleye karşı toplumsal önyargı oluşmakta ve yetiştirme yurdundan ayrılan kız çocuklarımız bu yaftalanma, ayrımcılığa maruz kalma ile hayatlarına devam etmektedirler. Bu durum onların kendilerine karşı özgüvenlerini yok etmekte, toplumdan soyutlanmakta ve kendilerini ifade etmekte ve gerçekleştirmekte zorlanmalarına yol açmaktadır.

                Yetiştirme yurdundan ayrılan ve toplumda başarılı olan meslek sahibi, sporcu, iş insanı birçok kız çocuğumuz vardır. Düzenli aile yaşamı kuran, kendisiyle barışık bu kızlarımızın “OLUMLU ÖRNEKLER” olarak tespit edilmesi, kendilerinin elde ettiği başarıyı göstermeleri, yaşadıkları zorlukları anlatarak kendileri gibi şu an da yurtlarda kalan ve yurttan ayrılan diğer kız kardeşlerine “ROL MODEL” olmaları ve görünürlük kazanmaları toplumda ki bilgi kirliliği ve önyargıları yıkacaktır. 

                Ankara’da yaşayan 20 kız çocuğu ile video çekimleri ile belgesel hazırlanacak ve bu kızların yaşamları bir kitapta toplanarak bizim çocuklarımızın sesinin duyurulması ve farkındalık oluşturulması sağlanacaktır. 

                Bununla birlikte olumlu ve iyi örnekler Bakanlık düzeyinde farklı illere de örnek gösterilebilecektir. Barolar Birliği, üniversiteler, sivil toplum kuruluşları ile yapılacak istişareler sonucunda, Milletvekilimiz Sayın Fahrettin Yokuş öncülüğünde konu parlamentoya ve bakanlığın gündemine taşınacaktır.

                Avrupa Birliği Sivil Düşün Programı tarafından kabul edilen Bizim Çocuklar adlı projemiz ile kimsesiz, korunmaya muhtaç olup yetiştirme yurdunda/çocuk evinde kaldıktan sonra ayrılan kız çocuklarının sosyal yaşamda başarılı oldukları ve kendi ayakları üzerinde durdukları anlatılacaktır.

                Proje İyi Parti Konya Milletvekilimiz ve üyemiz Sayın Fahrettin YOKUŞ, Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Derneği Yönetim Kurulu Başkanı İlyas Ali DAŞTAN ve Yetiştirme Yurtları Gençlik Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Kudret BULUT tarafından koordine edilip yürütülecektir

                Her zaman yetiştirme yurdunda kalan ve yurttan ayrılan çocuklarımızın yanında olmaya ve sorunlarını gündeme taşımaya devam edeceğiz.

                En büyük mirasımız ve geleceğimiz olan bizim çocuklarımıza onurlu bir yaşam bırakmak istiyoruz.