Yeşil gazete’nin haberin göre, Tarım ve Orman Bakanlığı, aralarında yaban keçisi, kızıl geyik ve Anadolu yaban koyununun bulunduğu ender türlerin avlanması için 13 ilde ihale açtı. 14. Bölge Müdürlüğü ve 13 ilde ‘av turizmi’ adı altında yalnızca Anadolu coğrafyasında yaşayan yaban keçisi, kızıl geyik, cengelboynuzlu dağ keçisi ve Anadolu yaban koyunu gibi türler avlanacak.

İŞTE O İLLER

İhale kapsamında ise Mersin’de 39, Adana’da 2, Niğde’de 15, Hatay’da 9 ve diğer illerde toplamda 120'yi aşkın yaban keçisi ve diğer türler avlanmak üzere açık artırmaya çıkarıldı. Tarım Bakanlığı’na bağlı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü bu ay 220 acenteye “Av Turizmi İzin Belgesi” vererek avcılık faaliyetlerine yasal zemin oluşturdu.

Dağ Keçisi (1)

İhalede yer alan 13 il:

Mersin: 39 yaban keçisi, 6 melez yaban keçisi

Adana: 2 yaban keçisi

Hatay: 9 yaban keçisi

Niğde: 15 yaban keçisi

Kayseri: 9 yaban keçisi

Sivas: 10 yaban keçisi

Dağ Keçisi (2)

Maraş: 7 yaban keçisi

Adıyaman: 16 yaban keçisi

Van: 2 yaban keçisi

Siirt: 1 yaban keçisi

Hakkâri: 2 yaban keçisi

Dağ Keçisi (3)

HAYVAN HAKLARI SAVUNUCULARINDAN SERT TEPKİ

Yaban yaşamının korunmasını savunan çevre örgütleri ve hayvan hakları savunucuları bu duruma sert tepki gösterdi.  Hayvan hakları savunucuları, Türkiye’ye özgü olan bu hayvanların avlanmasının türlerin yok olma tehlikesini artırdığına dikkat çekti. Av turizminin sonlandırılması gerektiğini belirtiyor.

Dağ Keçisi (4)

ANTALYA’DA DA ‘AV TURİZMİ’NİN YAPILMASINDAN KORKULUYOR

Antalya’da da aynı durumun olmasından korkan hayvan hakları savunucuları, Antalya’da dağ keçilerinin öneminin büyük olduğunu dile getirdi. Hayvan hakları savunucusu bir vatandaş, “Burada da yapmaya kalkmasından zaten doğa yeterince katliama maruz kaldı. Bu hayvanları avlanmak da nereden çıktı? ‘Av turizmi’ adı altında hayvanları katlediyor” şeklinde konuştu. Antalya’da yapılacak herhangi bir ‘avcılık’ faaliyeti Antalya turizmini olumsuz yönde etkileyeceği ön görülüyor.

Muhabir: UĞUR FİDAN