Antalya Belek Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Yazıcı’nın da katıldığı programın moderatörlüğünü Sürekli Eğitim ve Araştırma Merkezi Müdürü Onur Akar yaparken, girişimci Erdoğan Budak Cankuş Girşiminin Hikayesini anlattı ve ardından Gösteri uçuşu yapıldı.
Onur Akar yaptığı açıklamada, “Belek Üniversitesi olarak öğrencilerimize yerel girişimleri tanıtmaya başlıyoruz.Yanı başımızdaki girişimleri inceleyip problemleri nasıl çözdüklerini inceliyoruz. Bu tecrübeleri yeni girişimci adaylarımıza aktarmalarını sağlıyoruz. Girişimlerini yerelden globole seslerini duyurmaya çalışıyoruz. Son beş yıldan bu yana İş İnsanı Erdoğan Budak tarafından faaliyete geçirilen girişimcilik hikayesi bulunan ve geçen yıl da birçok otel ve sahilde boğulmalara karşı hayata geçirilen ‘Cankuş Drone’ projesinin hikayesini ve geldiği noktayı kendisinden öğrenme fırsatı bulduk. Verdiği bilgiler çok değerliydi çok teşekkür ediyoruz” dedi.
Cankuş Dron İşletmesi kurucusu Erdoğan Budak yaptıkları çalışmaları ve geldikleri son durumu öğrenciler ile paylaşırken,” Antalya sahillerimizde geçtiğimiz yıl boğulmalara karşı resmen faaliyete geçen ve yaklaşık 4 yıllık bir kuluçka döneminin eseri olarak ortaya çıkan Cankuş Dron’u öğrencilerimize anlattık. Biz bu işe inanmıştık. Yılmadık ve sonunda geçtiğimz yıl itibarıyle birçok otel sahilinde, dron pilotu arkadaşlarımızın üstün çaba ve çalışmaları ile bu projeyi hayata geçirdik. Can kurtardığımız kişiler oldu. Bundan da büyük bir mutluluk duyduk. Çok sayıda gencimize iş imkanı sağladık bu yıl da sağlamaya devam edeceğiz. Sivil Havacılık ve Kabin Hizmetleri Bölümünde okuyan siz öğrencilerimizi de bizlerle çalışmalara davet ediyorum” dedi.
Program sonrası Antalya Belek Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Mehmet Yazıcı, girişimlerini ve görüşlerini kendileri ile paylaşan Erdoğan Budak’a bir teşekkür plaketi verdi.
Cankuş Dron projesi Türkiye'de çok sık yaşanan ve ölümle sonuçlanan boğulma vakalarına zamanında müdahale edilememesi nedeniyle ortaya çıkarken,boğulma vakaları ile ilgili yapılan bir araştırmaya göre her yıl ülkemizde bin civarında insan hayatını kaybediyor.
İlk boğulma tehlikesinin fark edilmesi ve müdahalesi arasında saniyeler hatta saliseler büyük önem taşırken, suya iniş kalkış yapabilen ve su geçirmez özellikte olan Cankuş Dronlar,yaklaşık 80 km. hızla uçarak, ilk saniyelerde bir insan müdahalesinin gerçekleşebileceği süreden daha hızlı bir şekilde hareket ediyor. Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından ehliyet verilmiş ve uçuş tecrübesi olan profesyonel drone pilotları vakaya ilk can simidini bırakırken, kişiyi kurtarıyor ve su üzerinde hayatta kalmasını sağlıyor. Cankuş Dron, 4 K ve gece görüşlü kamera teknolojisine ve aynı zamanda otomatik açılabilen can yeleği sistemine sahip ve her iklimde ve her koşulda aktif görev yapabiliyor.