Çocuklu ailelerin akın ettiği Tarsus hayvanat bahçesi her gün ziyaretçilerine kapısını açıyor. Mersin’in şehir merkezine 27 kilometre mesafede bulunan hayvanat bahçesi, önceki yıllarda Tarsus’un ilçe merkezinde bulunuyordu. Ancak buranın küçük olmasından dolayı hayvanlar dar kafeslerde kalmak zorundalardı.

İSMİ DEĞİŞTİ

Oluşan rahatsızlıktan dolayı 27 Aralık 2013 tarihinde Tarsus Barajı civarına taşınan hayvanat bahçesi ismini de değiştirerek Tarsus doğa parkı olarak düzenlendi. Çukurova bölgesinin tek hayvanat bahçesi olan bu yer, Akdeniz’in en büyük hayvanat bahçesi olarak geçiyor. 110 dönümlük arazide bulunan doğa parkı, hayvanların rahatlığı için elinden geleni yapıyor.ü

Cocuklarin Bayildigi Park Resim

ÇOCUKLAR CAN ATIYOR

Çocukların gezip görmek için can attığı park, birçok hayvana ev sahipliği yapıyor. Farklı hayvanları görebilmek için akın eden ziyaretçiler, hayvanlarla yakından ilgileniyor. Özellikle çocukların oldukça ilgisini çeken park, ziyaretçilerine her olanağı sunuyor. Her hayvanın önünde bilgilendirici tabelaların yer alması ziyaretçileri memnun bırakıyor. Bilgilendirici tabelaları okuyarak hayvanlar hakkında bilgi sahibi olan ziyaretçiler, edindikleri bilgileri çocuklarına aktarmayı ihmal etmiyor. Çocuklar ise daha önce görmedikleri hayvanları görerek doyasıya eğleniyor. Farklı hayvan türlerini yakından görme fırsatı yakalayan çocuklar, parka tekrar gelmek içi adeta can atıyor.

Tarsus Hayvanat Bahcesi Resim (Small)

BİRÇOK HAYVANA EV SAHİPLİĞİ YAPIYOR

Parkta bulunan hayvanları şu şekilde sıralayabiliriz: Aslan, kaplan, ayı, leopar, kurt, çakal, zebra, maymun, babun, vaşak, midilli, puma, geyik, tavus kuşu, şahin, kartal, doğan, tavuk türleri, güvercin, keklik ve birçok kuş türü, pirana gibi vahşi türlerin yanında onlarca farklı balık çeşidi, anakonda, timsah, kaplumbağa ve yılan çeşitleri ise akvaryumda bulunuyor. 

Muhabir: BADE ÖNDER