Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler
WhatsApp
Sosyal Medya

JAK, TRAC’I ZİYARET ETTİ

Antalya İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı arama, kurtarma hizmeti veren JAK biriminin komutanları, doğal afet felaketlerinde telsiz sistemleri üzerinden haberleşmeyi sağlayan Türkiye Radyo (Telsiz) Amatörleri Cemiyeti (TRAC) Antalya Şubesi’ne nezaket ziyaretinde bulundu.

Antalya İl Jandarma Komutanlığı'na

JAK, TRAC’A nezaket ziyaretinde bulundu. Son yıllarda hizmet ve eğitimleriyle hayati önem kazanan timin deprem, sel baskınları, büyük orman yangınları gibi felaketlerde can ve mal kurtarma çalışmalarını anlattı. TRAC Antalya Şubesi Başkanı Metin Karakuzu, yönetim kurulu üyeleri tarafından karşılanan JAK Komutanı Jandarma Astsubay Başçavuş Mahir Muhittin Akdemir ile beraberindeki komutanlar çalışmalarını aktardı.

JAK TRACI ZIYARET ETTI 2 Small JAK, TRAC'I ZİYARET ETTİ
JAK, TRAC'I ZİYARET ETTİ 1

HABERLEŞME DESTEĞİ

TRAC Genel Sekreteri Muhsin Bozkurt, TRAC Antalya Şubesi Başkanı Metin Karakuzu da JAK ile birlikte Türkiye Acil Müdahale Planı (TAMP) ile Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezi (GAMER) projelerinin içerisinde yer aldıklarını söyledi.  Şube Başkanı Karakuzu, “Doğal afet olaylarında sabit telefon, telsiz ve GSM operatörlerinin altyapıları çöktüğünde TRAC’ın mobil telsiz istasyonları devreye giriyor, operatörlerimiz gece-gündüz çalışarak telsiz üzerinden haberleşmeyi sağlıyor, arama-kurtarma birimlerine haberleşme desteği veriyor” dedi.

JAK komutanları ile TRAC’ın yöneticileri kurumlarının hediyelerini birbirlerine takdim etti. Yusuf DEMİR/DHA