Kitap okumak, ifade ve iletişim becerilerini geliştirme, özgüven kazandırma, stresi azaltma gibi sayısız fayda sağlıyor. Gündelik hayatın ve rutinlerin getirdiği olumsuz düşüncelerden de uzaklaşmamızı sağlayan kitaplar insanların zihnini rahatlatmakta oldukça faydalı. Doktorların tavsiyesine göre yatmadan önce zihninizi sakinleştirecek aktivitelerden biri de kitap okumak. Uyumadan önce telefonda vakit geçirmek yerine kitap okumayı tercih etmek daha kaliteli bir uyku çekmeye yardımcı oluyor. 

UFKUNUZU GENİŞLETECEK 5 KİTAP

SİMYACI- PAULA COELHO

Yayımlandığı 1988 yılından beri çok satanlar listesinde adına rastladığımız Simyacı hem felsefi hem de maceracı yönüyle kitapseverlerin kalbini çalıyor. Paulo Coelho; Doğu ve Batı dünyasına farklı açılarla ışık tutarken okuyucuları da içsel bir yolculuğa çıkarıyor. 

1984-GEORGE ORWELL

Bin Dokuz Yüz Seksen Dört, George Orwell tarafından kaleme alınmış alegorik bir politik romandır. “Hayvan Çiftliği” romanından sonra kaleme aldığı “1984” romanı 20. yüzyılın en etkileyici distopyalarından sayılır. Totaliter bir merkezî tek partinin yönetiminde gerçekleştirilen korku, propaganda ve beyin yıkama ile halk ve hayat manipüle edilmektedir.

OĞUZ ATAY- TUTUNAMAYANLAR

Türk edebiyatının en önemli eserlerinden biridir.  Oğuz Atay’ın ilk romanıdır. Kitap belirli bir olayı sergilemekten çok; izlenimler, çağrışımlar, taşlamalar, ayrıntılar ve ruhsal çözümlemelerden oluşur. Her okuduğunda farklı bir anlam bulacağın kitap, başucu eserlerin arasındaki yerini alacak.

ROLLO MAY- KENDİNİ ARAYAN İNSAN

Rollo May’den bir başyapıt. Adından da anlaşılacağı gibi insanın kendini arama ve kendine ulaşma serüvenini konu edinen bir eser. Kendinizi bulmanız konusunda size yardımcı bir yol arkadaşı olacak.

FRANK HERBERT-DUNEDune, Amerikalı yazar Frank Herbert tarafından Analog dergisinde iki ayrı bölüm olarak yayımlanan 1965 çıkışlı bilimkurgu romanıdır. Çeşitli soylu hanedanların gezegen tımarlarını kontrol ettiği feodal bir yıldızlararası toplumun ortasındaki uzak bir gelecekte geçmektedir. Modern edebiyatın en epik mesih anlatılarından biri sayılan düne, 20. yüzyılda bilim kurgu alanında yazılmış en iyi kitap olarak kabul ediliyor.

Muhabir: BEYZA BAYKARA