Konyaaltı Belediyesi Aralık Ayı Olağan Toplantısında 13. Madde krizi sürüyor. Olağan Meclis Toplantısında 13. Maddenin okunmaması Üzerine Adalet ve Kalkınma partisi Meclis Üyesi Murat Sevinç itiraz etti. Başkan Cem Kotan’ın Söz vermemesi üzerine kısa süreli gerginlik yaşandı. Meclis sonrası Açıklama yapan Murat Sevinç
“Değerli arkadaşlar bugün gündemimizin üçüncü maddesinde Konyaaltı Belediyesi'nde iki bin yirmi Sayıştay raporunun konuşulması vardı. Tabii bununla alakalı bizim gündemimizdeydi. söz istedik Sayın Başkan vermek istemedi. Tabii bu iki bin yirmi üç dönemi Cem Kotan Başkan'dan önceki dönemi ilgilendiriyor. Sanırım sıkıntı yaşamama adına bugün bunu bize değerlendirtmedi. Tabii bizim Sayıştay raporu internet sitesinde bize de gönderildi fakat konuşulmasına müsaade edilmedi. Orada birçok bulgumuz var bizim. Mesela personel sınırının aşıldığıyla alakalı sayıştayın denetçisinin notları var. Amatör sporlara, yasal sınırı aşacak şekilde yardım yapıldı uyarısı. Bir de taşıtların şahsi işlerde kullanıldığıyla alakalı notlar var. Esas olan burada imara aykırılar ve kaçak yapılar alakalı olan kısmıydı. Biz tabii bununla alakalı birkaç defa bu dönemde mecliste her zaman gündeme getirdik. Fakat Sayıştay'ın bulduğu bir konu var.
Bunu sizinle özellikle paylaşmak istiyorum. Konya altında 5 yıldızlı bir otel 2013 yılında inşa edilmiş. Bu inşa edilirken normalde otelin inşaat hakkı 12.000 metrekare. Fakat 13.000 metrekare de fazlalık var. Yani bu da 25 metrekareden 545 tane daha ek oda yapılmış. Bu denetçinin raporunda incelediği zaman baştan aksıların büyütülerek, binişlerin kat artışı yapılarak o şekilde ortaya yani tamamen belediye yönetimiyle organize şekilde yapılmış. Bununla alakalı şöyle bir hesap yapmak istiyorum. Hemen yanında bu kaçak yapıyı yapmak için bir on bin metrekare daha arazi almanız lazım. Hemen denize sıfır bandında bir arazi on bin metrekare maliyeti iki yüz binle pardon iki, iki milyarla iki buçuk milyar arasında. Yani bugünkü dolar bazına bakarsak altmış da yetmiş beş milyon dolar arasındaki bir rakam yapar. Maalesef Konyaaltı Belediyesi bunu yasalaştırmış. Bunu Sayıştay denetçisi ortaya çıkarıyor. Tabii biz bununla alakalı sorular sormak istiyorduk.
Maalesef buna müsaade edilmedi. Ceysu konumuz var mesela. Ceysu konusu Doyran'da çıkan bir su iki bin yirmi bir yılında Konyaaltı Belediyesi tarafından özel firmaya verilmiş. Buranın işletilmesi tabii şartları var. İki bin dokuzda Konyaaltı belediyesiyle devroluyor burası. O günkü sözleşmede firmanın yıllık gelirinden %2 Belediye’ye verilecekti fakat verilmedi. Bu on beş yıllık süreçte bu aktarılmamış. Bunun rakamı bugün askeri bir milyar liralık satış yaptığını kabul edersek yani Konyaaltı Belediyesi'ne yıllık yirmi milyon gibi bir rakam gelmesi gerekiyor. Fakat bu on beş yıl alınmamış. Yani bu da üç yüz milyon lira gibi bir rakam. Bugün Konyaaltı Belediyesi işçinin maaşını ödeyemez durumda. Hiçbir hizmet yapamıyor. Her kuruşa ihtiyacı olan bir belediye işletmeci dava açmış. Yani şunu söylemek istiyorum. Maalesef Konyaaltı bugüne kadar kaynaklar heba edilmiş. İyi yönetilememiş. Maalesef bu güzel bir ilçemiz. Hem imar kaçaklarıyla hem bu tür olumsuzluklar yaşanılmaz bir hale geldi. İki bin dokuzda Konyaaltı Belediyesi'ne devrildiğinde yıllık suyun kazancından oraya cihaz makine koyması gerekiyor ama hala dava aşamasında. İşletmecinin acaba dedik CHP kimlikli olmasından dolayı mı suistimal edildi? soracaktık bız bunu ama sordurulmadı bilinçli olarak.” İfadelerine yer verdi.