Doğumdan ölüme kadar giden tüm süreçler için hizmet üreten ve Türkiye’ye örnek olan 'Sosyal Politikalar Ofisi’nin son misafirleri, İzmir Bayraklı Belediyesi yetkilileri oldu. Ekip, Büyükşehir Belediyesinin sosyal politikalar alanında hizmet veren diğer birimlerini de gezdi.

Ziyaretin birinci gününde ilk olarak 'Sosyal Politikalar Ofisi’ni gezerek Ofis’in kurulma amacı, kuruluş süreci ve güncel hizmetlerini dinleyen yetkililer, ardından Alzheimer hastalarına hizmet veren 'Gülümse Alzheimer Yaşam Merkezi’ni gezdi.

Sosyal Hizmetler (1)-1

Otizm Aile Danışma Merkezi, MERCİ Öğrenci Danışma Merkezi, MERCEK Mesleki Eğitim Merkezi ile süren gezi, MERCAN 100. Yıl İklim ve Çevre Bilim Merkezi ile son buldu. Ziyaretin ikinci günü ise Aşhane, Engelsiz Yaşam Merkezi, Halkkent Sosyal Yaşam Merkezi, Adres Okuma Salonu ve Mersin Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi’nin gezilmesi ile devam etti. Birimleri gezen ve bilgi alan Bayraklı Belediyesi yetkilileri, verilen hizmetlerle ilgili beğenilerini dile getirirken, Mersin’in tüm kesimlerine yayılan hizmet kapsamını takdirle karşıladı.

Güllütepe, hizmet binalarının da güzel olduğunu sözlerine ekleyerek, “Tüm hizmetleriniz çok güzel. Sosyal yaşam alanlarınız kolaylaştırıcı. Bu alanların ulaşılabilir yerlerde olması çok güzel. Doğumdan, yaşlılığa hatta ölüme kadar; her aşama için hizmetlerin geliştirilmiş olması ve bunun erişilebilir olması çok güzeldi. Emekleriniz çok kıymetli. Gezip gördüğüm için mutluyum. Dilerim bizler de yapabiliriz” diye konuştu.

Sosyal Hizmetler (3)-1

Bayraklı Belediyesinden Sosyolog Özlem Eren, Mersin’de yapılan hizmetlerin oldukça kapsayıcı ve çok sistemli bir şekilde ilerlediğini kaydederek, Büyükşehir Belediyesi her biriminin birbirine entegre bir şekilde çalıştığını dile getirdi. Mersin Büyükşehir Belediyesinin, çok başarılı bir belediye olduğunu söyleyen Eren, “Ben 2 gündür geziyorum ve sosyal belediyecilik burada çok iyi sağlanmış. En başta Sosyal Politikalar Ofisi’ni gezmeye başladık ve burada her şey bir hayal etmekle başlamış gibi. Bir anne çocuğu ile dışarı çıktığında çocuğunu Çocuk Gelişim Merkezine bırakırken, ev hanımı olan bir anne kurslar ile eğitim alabilir, engelli bir çocuğu varsa Engelsiz Yaşam Merkezine getirebilir, işsiz ve çalışmıyorsa kooperatif aracılığı veya benzer kurs çalışmalarıyla eve ekmek götürebilir. Otizm Danışma Merkezi, Emekli Evleri, Alzheimer Merkezi gibi birimler düşünülmüş ve çeşitli merkezler açılmış. Büyük yaşam alanları oluşturulmuş. Biz çok beğendik ve bütün bu örnekleri not aldık. İlçemizde, minimal de olsa benzeri uygulamaları biz de hayata geçirmek istiyoruz” dedi.

Kaynak: İHA