Kendine özgü atmosferiyle gelen ziyaretçilerini büyüleyen Yazılı Kanyon Tabiat Parkı, 1989 yılında tabiat parkı olarak ilan edildi. Kanyonun derinliği 100 metre olarak biliniyor. 600 hektarlık alanı kaplayan park, Isparta’nın Çandır Köyü’nde yer alıyor. Eşsiz bir doğaya sahip olan park, gelen ziyaretçilerini unutulmayan bir atmosferin içine çekiyor. Doğasının yanı sıra tarihi kalıntılarıyla da dikkat çeken bölge, tarihe ışık tutuyor.

Yazili Kanyon Tabiat Parki-1

Kanyonun duvarlarında yer alan Bizans dönemine ait olan ibadet yerleri, sunak yerleri ve yazılar ziyaretçilerin dikkatini çekiyor. İlgiyle karşılanan tarihi eserlerin yanı sıra Aziz Paul’un Perge'den Pisidia Antiokheia’ya giderken bu kanyondan geçtiği biliniyor.

YABAN HAYATINI DESTEKLİYOR

Yemyeşil bir görüntüye sahip olan park, bol oksijeniyle gelen ziyaretçileri tertemiz bir havayla karşılıyor. Bölgede ki bitki örtüsünü şu şekilde sıralayabiliriz: kızılçam, kızılağaç, saçlımeşe, çınar, ardıç, ceviz, pırnal meşesi, keçiboynuzu, akça kesme, defne, zeytin, sandal, sakız, tesbih, mersin, alıç, karaçalı, laden, katırtırnağı, zakkum, yaban gülü, sarmaşık, eğrelti. Bu eşi benzeri görülmemiş park, zengin bitki örtüsünün yanı sıra yaban hayatını da oldukça destekliyor. Yemyeşil ormanlarında yaşayan hayvanlar şu şekilde: domuz, yaban keçisi, tilki, porsuk, su samuru, tavşan, sincap, kartal, kızıl akbaba, doğan, güvercin, üveyik, keklik.

Yazili Kanyon Tabiat Parki Isparta-1

ZİYARETÇİLER BÜYÜSÜNE KAPILIYOR

Yaban hayata yakından tanıklık ettiren bu doğal güzellik, gelen ziyaretçilere birçok aktiviteyi sunuyor. Yaban hayatını ve eşsiz bitki örtüsünün büyüsüne kapılan ziyaretçiler, unutulmayan bir doğa yürüyüşüne çıkıyor. Doğa yürüyüşünün ardından sevdikleriyle leziz yemekler eşliğinde piknik yapan ziyaretçiler bölgeden oldukça memnun. 4 mevsim ziyarete açık olan park, özellikle ilkbahar ve sonbahar aylarında eşsiz bir görüntüye bürünüyor.

Muhabir: ŞEYDA TÜTGÜN