Ülkemiz için 12 Mart tarihi çok önemli. 12 Mart 1921 tarihinde TBMM´de yapılan oylamada Yazar-Şairimiz Mehmet Akif´in şiiri, İstiklal Marşı olarak kabul edilmiştir. Mehmet Akif Ersoy, verilen ödülü "Ben bu şiiri para için yazmadım" diyerek Türk ordusuna bağışlamıştır. Her yıl birçok okulda 12 Mart’ta seminer ve konferanslarda düzenlenen çeşitli törenlerle, makale, kompozisyon ve İstiklal Marşını okuma yarışmalarında İstiklal marşımız ve yazarı şair Mehmet Akif Ersoy anılıyor.
Anma hazırlıklarının birçok okullarda yapıldığına dikkat çeken Emekli tarih öğretmenlerinden Osman Emmiler ve Raziye Taşar, “Genç nesillere istiklal marşımız yazarı şair Mehmet Akif Ersoy, daha çok anılmalı ve anlatılmalıdır, kulaktan dolma bilgilerle değil, belge ve gerçek bilgilerle uzun uzun anlatılmalıdır” dedi.
KÜÇÜK DEFNE TAKDİR TOPLADI
Elmalı Sebahat Çınar İlkokulunda düzenlenen İstiklal Marşı okuma yarışmasında, İstiklal Marşının 10 kıtasını ezbere okuyan 1/B sınıfından Defne Demir 1. oldu. Defne’nin velisi Damla Demir, “Kızım 5 yaşında iken de İstiklal Marşının 10 kıtasını ezbere okumuş, Elmalı Kaymakamının elinden ödül almıştı, Onunla gurur duyuyoruz” dedi.
MEHMET AKİF ERSOY KİMDİR?
Mehmet Akif Ersoy, Türkiye Cumhuriyeti ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin (KKTC) ulusal marşı olan İstiklâl Marşı'nın yazarıdır. Mehmet Akif Ersoy, 1873 yılının aralık ayında, İstanbul'un Fatih ilçesinde doğmuş ve 27 Aralık 1936 ‘da hayata gözlerini yumdu. Kurtuluş Savaşı sırasında milletvekili olarak 1. TBMM'de Burdur Milletvekili yer almıştır.
VETERİNER-HEKİM-ÖĞRETMEN-ŞAİR
Mehmet Akif Ersoy, Türk şair, veteriner hekim, öğretmen ve siyasetçidir. Mehmet Akif Ersoy, Türkiye Cumhuriyeti ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin ulusal marşı olan İstiklâl Marşı'nın yazarıdır. "İstiklal Şairi" ve "Millî Şair" unvanları ile anılır.