28 Mayıs Cumhurbaşkanlığı Genel Seçimine sayılı günler kala ATA İttifakı’nın kimi destekleyeceği netlik kazanmadı. Seçimin ilk turunun gerçekleşmesinin ardından ikinci turda ATA İttifakı’nın, Cumhur İttifakı Adayı Recep Tayyip Erdoğan’ı mı yoksa Millet İttifakı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nu mu destekleyeceği en çok merak edilenlerden oldu. Sinan Oğan, ittifak içerisinde görüş ayrılıkları sorusuna cevap verdi.
Bugün saat 17.00’da gerçekleşecek basın toplantısı öncesi Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ ile görüş ayrılıkları iddialarına Sinan Oğan’dan yanıt geldi. Oğan, sorulan sorulara dikkat çekecek açıklamalarda bulundu. Kararını saat 17.00’da düzenleyeceği basın toplantısında açıklayacağını ifade eden Oğan, şu şekilde bir paylaşımda bulundu; “Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turu ile ilgili tutumumuzu yarın saat 17.00’da düzenleyeceğimiz bir basın toplantısı ile açıklayacağız. Yaptığımız istişarelerin sonuna gelmiş bulunmaktayız. Yarınki görüşmeler ve istişareler tamamlandığında artık kararımızı netleştirip, bunu Türk milletinin aziz evlatları ile paylaşmış olacağız. Kararımızı herhangi bir saikle değil, Türk milletinin geleceği, ülkemizin birlik ve bütünlüğü ile istikrarının önemli olacağını, ayrıca meselelere farklı beklentiler ile değil, ilkeler bazında baktığımızın da bilinmesi isteriz.”
“FARKLI DÜŞÜNEBİLİRİZ”
Gerçekleşecek basın toplantısı öncesinde Oğan, gazeteci İsmail Saymaz’ın sorularını cevaplayarak Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ ile ilgili fikir ayrılığı yaşadıklarına ilişkin iddialara da açıklık getirdi. Oğan, “ Ümit Beyle tüm süreci istişareyle götürüyoruz. Hatta farklı şeyler düşünsek de istişare ediyoruz. Aramızda sıkıntı yok. Her şeyi konuşuyoruz. Sadece Ümit Bey’le değil, diğer arkadaşlarla da… Ümit Bey’le dostluğumuz ve hukukumuz var. Ancak kararımız aynı olmak zorunda değil. Farklı düşünebiliriz. Aynı düşünmek zorunda değiliz. Tamamı aynı tavrı destekleyecek diye bir şey yok” dedi. Saymaz’ın, Özdağ’ın tarafsız kalacağı, sizin Erdoğan’ı destekleyeceğiniz doğru mu sorusu üzerine de “Ne benim ne de Ümit Bey’in kesinleşmiş bir kararı yok. Olsaydı birbirimizle paylaşırdık. Bu tür söylentilerin gerçekliği yok” şeklinde konuştu.
ÖZDAĞ’DAN AÇIKLAMA
Zafer Partisi Twitter hesabından yaptığı paylaşımla sosyal medyada gündem oldu. ATA ittifakıyla ortak karar almaktan vazgeçen Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, yarın saat 11.00’de yapacağı basın toplantısında hangi tarafta yer alacağını açıklayacak.
Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin 2. Tura kalmasıyla birlikte ATA İttifakının kimin tarafında olacağı merak konusu oldu. Kendi içlerinde anlaşmazlığa düşen ATA ittifakı üyelerinden Zafer Partisi, ortak karar almaktan vazgeçtiklerini söyledi.
Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Zafer Partisi, “Aziz Türk Milleti, Ata İttifakı, ortak karar alma ve hareket etme tercihlerinden vazgeçmiştir. Bugünden itibaren, taraflar sadece kendi adlarına karar alacaktır. Bu sebeple Zafer Partisi’nin kararını, Genel Başkanımız Prof. Dr. Ümit Özdağ, yarın saat 11.00’de düzenleyeceği basın toplantısında açıklayacaktır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur”. Diyerek takipçilerine seslendi.