Çorum’un Mecitözü İlçesi’ndeki dağlardan toplanan ve işlenen yarı değerli taşlar, Kadın Girişim Kooperatifi’nde süs eşyası olarak sergilendi. Fuarda bilye şeklinde taşlar ziyaretçilere tanıtım amaçlı verilirken, taşların alternatif tıpta kullanıldığı bilgileri paylaşıldı. Taşların özellikleri negatif enerjiyi alarak stresi azalttığı ifade edildi.
TAŞLAR İÇİN KOOPERATİF KURULDU
Kadın Kooperatifi, dar gelirli kadınlara yönelik ekonomik, sosyal ve kültürel fırsatların oluşmasına olumlu etki yaparak, ilçenin var olan değerlerini geliştirip markalaşma yolunda etkili rol oynamak amacıyla kurulmuş. Bölgede yaşayan işsiz kadınların, süs taşı işleme atölyelerini yakından takip ettiği ve kendilerine yeni iş alanları oluştuğunu belirten yetkililer, kooperatifin birçok işsiz kadın için işyeri olduğuna dikkat çekti.
DOĞAL TAŞLAR KURSLARDA İŞLENİYOR
Yarı değerli doğal taşlardan yapılan akik, Jasper, kuvars, kalsedon taşlarının en kalitelilerinin ülkemizde ve dünyada en kaliteli olduğu yerlerden birinin Mecitözü ilçesi olduğu belirtiliyor. Rezerv ve çeşitlilik açısından zengin olan ve ilçenin birçok yerinden çıkan bu yarı değerli taşlar işlenerek bölge ve ülke ekonomisine kazandırılıyor. Bölgede mevcut olan doğal taşların Halk Eğitim Merkezi kurslarında işlenerek, çeşitli takı malzemelerine ve dekoratif süs eşyasına dönüşüyor.
TAŞLARDAN DÖVİZ GELİRİ SAĞLAYACAĞIZ
Alternatif tıp alanında kullanılan yarı değerli taşların özellikle negatif enerjiyi alarak stresi azalttığını belirten Kadın Kooperatifi Başkanı Ülker Ekici, çalışmalarının yoğun bir şekilde sürdüğüne dikkat çekerek, ”Yarı değerli doğal taşlarımızı Türkiye’de olduğu gibi tüm Dünya’ya da tanıtacağız. Bu çalışmanın sonucunda ülkemize döviz girdiği sağlamayı hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.