Atama bekleyen binlerce öğretmenin gözü Millî Eğitim Bakanlığı’nda. Yeni öğretmen ataması süreci nasıl işleyecek, detaylar belli oldu mu? Öğretmenler için heyecanlı bekleyiş sürüyor. Açıklamalara göre Millî Eğitim Bakanlığı atama takvimini belirlediğinde branş ve kontenjan dağılımı gerçekleşecek.

2024 YILINDA ÖĞRETMEN ATAMASI YAPILACAK MI?

2023 yılında KPSS sınavından puan alan öğretmenler atama için gün sayıyor. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, son açıklamalarında adayları umutlandırdı. 2023 KPSS puanı ile öğretmen ataması yapacaklarını belirten Tekin sözlerine şöyle devam etti:

Ögretmen Atama-1

“tahmin ediyorum önümüzdeki günlerde Hazine ve Maliye Bakanlığı, Cumhurbaşkanlığı Strateji Başkanlığı ve Cumhurbaşkanlığımızın bize vereceği kadro sayısı doğrultusunda takvimimizi oluşturacağız. Alabileceğimiz en yüksek sayıyı, atanacak toplam kamu personelinin büyük çoğunluğunun öğretmen olacağını tahmin ediyorum ama henüz sayıyla ilgili bir şey söylemem yanlış olur ama tahmin ediyorum önümüzdeki Kabine Toplantısı'nda bu zaten gündeme gelir. Ondan sonra da bize tahsis edilecek atama sayısına göre, biz de oturup branş bazlı olarak dağılımını yapacağız."

Meb Atama

53 yılın en sıcak 9’uncu martı yaşandı 53 yılın en sıcak 9’uncu martı yaşandı

2024 ÖĞRETMEN ATAMALARI TAKVİMİ NE ZAMAN BELLİ OLACAK?

Son öğretmen atamaları 2023 yılı mayıs ayında yapılmıştı. MEB 2023 son atamasında 45 bin öğretmen ataması gerçekleştirdi.  2024 yılında atama bekleyen öğretmenler sürecin işleyişini ve atama takviminin ne zaman belli olacağını merak ediyor. Açıklamalara göre atama takvimi mart ayında belli olacak.

Muhabir: STAJER MUHABİR REMZİYE KAYA