Akademi ve kamuda gerekli sınavlardan biri olan YDS sınavı 24 Mart tarihinde gerçekleşti. Ülke genelinde milyonlarca adayın katılım gösterdiği sınav sonra gözler sonuç ekranına çevrildi.

Osym Sinav Basvuru

2024 YDS SINAV SONUÇLARI AÇIKLANDI MI?

24 Mart 2024 tarihinde gerçekleşen Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (YDS) sonuçları açıklandı. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) resmi X hesabında sonuçların açıklandığı duyurdu. Sonuçları öğrenmek isteyen adaylar ÖSYM’nin sonuç açıklama ekranından bugün saat 11:00 itibariyle TC kimlik numaraları ve şifreleri ile giriş yaparak öğrenebilirler.

ÖSYM sonuç açıklama sistemine erişmek için tıklayın

Sınav

Akdeniz’den Ege’ye dostluk yürüyüşü yapıldı… İki denizin suyu yeniden buluşturuldu Akdeniz’den Ege’ye dostluk yürüyüşü yapıldı… İki denizin suyu yeniden buluşturuldu

YDS SINAVI NEDİR? 

YDS sınavı, yabancı dil bilgisini ölçmek ve elde edilen puanları çeşitli kurumlara iletmek amacıyla yapılır. YDS sınavında başta İngilizce olmak üzere Almanca, Fransızca gibi dillerde yapılır. ÖSYM tarafından ilkbahar ve sonbahar dönemlerinde yılda iki kez yapılan sınava yabancı dil puanı elde etmek isteyen adaylar katılır. Bu sınav puanı hem KPSS ile alım yapan kurumlarda hem akademik kadrolarda hem de özel sektörde işe yarar.

Muhabir: EBRU ÇETİNKAYA