Her yıl Mart ayında kutlandığı bilinen Yeşilay haftasının ülkemizde ne zaman kutlandığı, ve Yeşilay’ın tarihçesi merak konusu oldu. Halk arasında tartışma konusu olan bu konu kafalarda soru işareti yaratmaya devam ediyor. Yeşilay nedir? Ne zaman kutlanır? Yeşilay’ın tarihçesi nedir? İşte, tüm merak edilenler…

Yesilay

Saadet Partisi’nden 1 Mayıs mesajı Saadet Partisi’nden 1 Mayıs mesajı

YEŞİLAY’IN TARİHÇESİ NEDİR? YEŞİLAY NE ZAMAN KUTLANIR?

İlk olarak .  5 Mart 1920'de Dr. Mazhar Osman Usman ve arkadaşlarıyla kurduğu"Hilal-i Ahdar" isimli  dernek bugün, günümüzde Yeşilay ismini aldı İstanbul'da kuruldu.Yeşilay’ın kuruluş nedeni ise dudak uçuklattı.  1. Dünya Savaşı esnasında ve savaş sonrasında, işgal güçlerinin toplumda alkol ve uyuşturucu maddeleri yaygınlaştırarak halkın mücadele ruhunu yıkmalarını önlemek amacıyla kurulan Yeşilay, bugün hala hizmet vermeye ve insanlara yardımcı olmaya devam ediyor.

Yesilay Haftasi Ne Zaman

Mart ayının Yeşilay haftası olarak anılmasının  nedeni ise dönemin Yeşilay Genel Başkanı Dr. Şükrü Hazım Tiner, 1958'de, 1-7 Mart'ın tüm Türkiye'de "Yeşilay Haftası" olarak kutlanacağını ilan etmesiydi. Böylece tüm Türkiye’de 1-7 Mart Yeşilay haftası olarak adlandırıldı ve kutlanıldı.

Muhabir: STAJYER MUHABİR AZRA ACAR