Bu yıl 348. düzenlenen Bursa Mustafakemalpaşa Yağlı Güreşleri sürüyor. Güreşlere toplamda 20 başpehlivan katıldı. İlk turda 10 başpehlivan güreşti ve başpehlivan sayısı 10’a düştü. Çeyrek finale 6 başpehlivan kura ile gelirken, 2 başpehlivan ise güreşerek çeyrek finalist oldu. Kıran kırana geçen çeyrek final sonrası yarı finalde Yusuf Can Zeybek Serdar Yıldırım ile Mustafa Doğan Özkaya ise Yalçın Üncül ile karşılaştı. Rakiplerini yenen Yalçın Üncül ile Yusuf Can Zeybek finalde karşılaştı. Finali kazanan Yusuf Can Zeybek altın kemere ulaştı.

Yalcin Uncul Baspehlivan (Small)

GÜREŞLERE KATILAN BAŞPEHLİVANLAR

Yalçın Üncül, Yusuf Can Zeybek, Osman Aynur, Cengizhan Şimşek, Hüseyin Gümüşalan, Mustafa Batu, Mustafa Doğan Özkaya, Mustafa Kemal Karaboğa, Serdar Yıldırım, Ali Yanatma, Serkan Serttürk, Semih Turgut, Ali Güngör Ekin, Fatih Koyuncu, Mecit Yıldırım, Süleyman Aykırı, Furkan Durmuş Altın, Ali Altun, Feyzullah Aktürk, Süleyman Başar. 

İLK TURDA KİM KİMİ YENDİ ?

İlk turda Yalçın Üncül Cengizhan Şimşek’i, Hüseyin Gümüşalan Serkan Serttürk’ü, Feyzullah Aktürk Mustafa Batu’yu, Mustafa Doğan Özkaya Ali Yanatma’yı, Yusuf Can Zeybek Mustafa Kemal Karaboğa’yı, Serdar Yıldırım Furkan Durmuş Altın’ı, Semih Turgut’da Ali Altun’u, Osman Aynur Ali Güngör Ekin’i, Mecit Yıldırım Fatih Koyuncu’yu, Süleyman Başar Süleyman Aykırı’yı mağlup etti.

İKİNCİ TURDA KİM KİMİ YENDİ?

Mustafa Doğan Özkaya, Feyzullah Aktürk, Serdar Yıldırım, Hüseyin Gümüşalan, Süleyman Başar, Osman Aynur kura ile tur atlarken, Yusuf Can Zeybek Semih Turgut’u, Yalçın Üncül ise Mecit Yıldırım’ı yendi.

Baspehlivan Yusuf Can Zeybek

ÇEYREK FİNALDE KİM KİMİ YENDİ?

Yusuf Can Zeybek Osman Aynur’u, Mustafa Doğan Özkaya Hüseyin Gümüşalan’ı, Yalçın Üncül Feyzullah Aktürk’ü, Serdar Yıldırım ise Süleyman Başar’ı yendi.

YARI FİNALDE KİM KİMİ YENDİ?

Yusuf Can Zeybek Serdar Yıldırım’ı, Yalçın Üncül ise Mustafa Doğan Özkaya’yı yenerek finale kaldı.

FİNALDE KİM KİMİ YENDİ?

Finalde 100. Yıl Başpehlivanı Antalya Büyükşehir Belediyesi Yusuf Can Zeybek ile Bursa Büyükşehir Belediyesi Başpehlivanı Yalçın Üncül karşılaştı. Yusuf Can Zeybek dış çangal oyunu ile rakibini mağlup ederek altın kemerin sahibi oldu.

Muhabir: AYŞEM SİCİM