Son olarak 2009 ylında yapılan Kozluören Yağlı Pehlivan Güreşleri yeniden yapılıyor. 15 yıl ara verilen güreşlerin 523’ncüsü Kestel Belediyesi tarafından düzenleniyor. Geleneksel Kozluören Yağlı Pehlivan Güreşleri, Kozluören Güreş Meydanı’nda yapılacak.

GELENEKLERİ YAŞATMAK SORUMLULUK

15 yıllık aranın ardından yeniden düzenlenen güreşler ile ilgili açıklama yapan Kestel Belediye Başkanı Ferhat Erol “Gelenekler, bir toplumun kimliğini ve geçmişini yansıtan önemli unsurlardır. Belediye olarak, kültürel mirasımızı korumak ve geleneklerimizi yaşatmak büyük bir sorumluluktur. Bu nedenle, yerel festivaller düzenleyerek, geleneksel etkinliklere destek vererek, genç nesillere bu değerleri aktararak kültürel zenginliğimizi sürdürmek istiyoruz” dedi.

Huseyin Gumusalan

TÜM İLLERDEN KATILIM BEKLENİYOR

Başkan Erol sözlerini şöyle sürdürdü:

Geleneklerimizi yaşatmak, toplumumuzun birlik ve beraberliğini güçlendirirken, gelecek kuşaklara da köklerini hatırlatma ve atalarını tanıma, ecdadımızla bağ kurma fırsatı sunar. İnanıyorum ki Kestel olarak bu organizasyonlara halkımız da katılım sağlayarak destek olacaktır. Bu organizasyona sadece Kestel değil, hem spora hem geleneklere gönül vermiş Bursa ve tüm civar illerden de katılım bekliyoruz."

HANGİ BAŞPEHLİVANLAR KOL BAĞLAYACAK?

Türkiye Geleneksel Güreşler Federasyonu ve Kestel Belediyesi işbirliğinde düzenlenen güreşlerde 12 Başpehlivan ve toplam 250 güreşçi olacak. Başpehlivanlıkta Recep Kara, Hüseyin Gümüşalan, Abdullah Güngör, Yalçın Üncül, Serhat Balcı, Ali Göçen, İbrahim Çoraman, Salih Erinç, Semih Turgut, Güngör Ekin, Fatih Koyuncu, Mecit Yıldırım olacak.

GÜREŞLER NE ZAMAN CANLI YAYIN VAR MI?

Güreşler 28 Temmuz 2024 günü yapılacak. Belediyeden yapılan açıklamaya göre güreşler canlı olarak yayınlanmayacak.

Muhabir: NİHAT TOKLU