Ordu'da bu yıl 25'ncisi düzenlenen Kumru Düzoba Yağlı Güreşleri sona erdi. Son derece çekişmeli geçen gürşlerde ilginç eşleşmeler de dikkat çekti. 2q1 başpehlibvanın katıldığı güreşler inanılmaz mücadeleler yaşandı.

GÜREŞLERE HANGİ BAŞPEHLİVANLAR KATILDI? 

Kırkpınar’da final yapan Mustafa Taş’ın yanı sıra, İbrahim Çoraman, Recep Kara,  Salih Erinç, Serhat Balcı, Abdullah Güngör, Recep Taslak, Onur Şenel, Ahmet Selbest, Bekir Eryücel,  Ünal Karaman, Yunus Emre Yaman, Ali Yanatma, Serkan Serttürk, Mecit Yıldırım,  Fatih Koyuncu, Onur Balcı, Rıza Yıldırım, Fatih Çakıroğlu, İsmail Güzel, Erkan Taş, Salih Dorm katıldı.

Mustafa Yusuf Erkan Tas (Small)

YARI FİNALDE KUZENLER EŞLEŞTİ

Geçen hafta sonu Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde şampiyon olarak başpehlivan olan Erkan Taş, 25. Ordu Kumru Düzoba Yağlı Güreşleri'nde yarı finale kadar geldi. Başpehlivan olduktan sonra ilk turnuvada yarı finale gelmesi şaşkınlık yarattı. Ancak genç pehlivanın kurasında rakibi olarak amcasının oğlu Mustafa Taş çıktı. Mustafa Taş tecrübesini konuşturarak bu karşılaşmayı kazandı. Kaderin cilvesi o ki, Erkan Taş'ı başpehlivan olduktan sonra ik yenen başpehlivan takım arkadaşı da olan amcasının oğlu Mustaf Taş oldu. Mustafa Taş bu güreşi kazanarak finale kaldı.

Yaglı Gures Takvim

FİNALDE İKİ ÜNLÜ İSİM KARŞILAŞTI  

663. Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nden umduğunu bulamayan Recep Kara, 25'ncisi düzenlenen Kumru Düzoba Yağlı Güreşleri'ne mutlak kemer için geldi. 2022 ve 2023 yıllarında yapılan Ordu Kumru Düzoba Güreşleri'nde birinci olan Kara, bu turnuvayı da kazanarak ebedi kemerin sahibi olmak istiyordu. Yarı finalde rakibi Salih Dorum'u yenen Recep Kara, Mustafa Taş'ın rakibi oldu.

Recep Kara Ikinci Sezonu Kazandi

RECEP KARA EBEDİ KEMERE ULAŞAMADI

Bu karşılaşma öncesinde Recep kara Mustafa Taş'ı yenerek 25. Kumru Düzoba Yağlı Güreşleri'nde ebedi kemeri almak istiyordu. Mustafa Taş'da Kırkpınar'da final yapmış, ancak kemer ulaşamamıştı. Bu nedenle Mustafa Taş'ta Kırkpınar sonrası ilk turnuvayı kazanarak finale tesadüfen kalmadığını ispat etmeinin peşindeydi. İşte bu denli önemli karşılaşmayı Mustafa Taş alarak moral bulurken, Recep kara ise ebedi kemeri kaçırmış oluyordu. 

Muhabir: AYŞEM SİCİM