Geçtiğimiz hafta sonu yapılan 663. Kırkpınar Yağlı Güreşler sonrası ilk turnuva Ordu’nun Ünye İlçesi’nde yapıldı. Ünye Belediyesi tarafından bu yıl 23. düzenlenen Ünye Uluslararası Kültür Sanat ve Turizm Festivali'nde yer alan yağlı güreşlerin kazananı belli oldu.

GEÇEN YIL KAZANAN BAŞPEHLİVAN KATILMADI

Geçtiğimiz yıl 22. gerçekleşen festival kapsamındaki yağlı güreşlerde Özkan Yılmaz ile Ali Rıza Kaya finalde karşılaşmış. Final müsabakasını kazanan Özkan Yılmaz kemere ulaşmıştı. Recep Taslak ile Serhat Gökmen ise 3’ncü olmuştu. Bu yıl ki organizasyona ise geçtiğimiz yılın şampiyonu Özkan yılmaz katılmadı. 

663 Tarihi Kirkpinar Yagli Guresleri-1

TOPLAM 10 BAŞPEHLİVAN KATILDI

23. düzenlenen Ünye Uluslararası Kültür Sanat ve Turizm Festivali Yağlı Güreşleri'ne 10 başpehlivan katıldı. Fatih Çakıroğlu, Yunus Emre Yaman, Kemal Şahin, Fatih Atlı, Serhat Gökmen, Recep Taslak, Onur Şenel, Salih Erinç, Ünal Karaman, ve Onur Balcı mücadele ettiler.

ÜNAL KARAMAN KAZANDI

Hayli çekişmeli geçen finalde Ankara Büyükşehir Belediyesi başpehlivanı Ünal Karaman ile Manavgat Belediyesi başpehlivanı Serhat Gökmen karşılaştı. Son Kırkpınar Yağlı güreşlerinde kürsü yapan Serhat Gökmen, Ünal Karaman'a kaybetti. Böylece Ünal Karaman altın kemere ulaşmış oldu. Bu arada yine Manavgat Belediyesi adına güreşen ve 663'ncü Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde başpehlivan olan Kemal Şahin'de kürsü yaparak üçüncülüğü Onur Şenel ile paylaştı.

Muhabir: AYŞEM SİCİM