Hukuk Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleştirilen panele Akdeniz Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şükrü Özen, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ömer Halil Çolak, Mühendislik Fakültesi Dekan Yardımcısı ve CIGRE NGN Akdeniz Öğrenci kulübü Akademik Danışmanı Doç. Dr. Hamza Feza Carlak, TEİAŞ Arge Müdürü Ümit Çetinkaya, CIGRE Türkiye Genel Sekreteri Ayten Sümer, Elektrik Mühendisleri Odası Antalya Şubesi Başkanı Şaban Tat, CIGRE NGN Akdeniz Öğrenci Kulübü Mentorü Ergin Kayar, öğretim üyeleri, kamu ve özel sektör temsilcileri ve çeşitli üniversitelerden çok sayıda öğrenci katıldı.

BÜYÜK ÖNEM VERİYORUZ

Img 3517 1575X1050 (Small)

Açılışta konuşan Akdeniz Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şükrü Özen, “Akdeniz Üniversitesi olarak özellikle gençlerin, öğrenci topluluklarının faaliyetlerine çok büyük önem vermekteyiz. Şu anda üniversitemizde 120’nin üzerinde öğrenci topluluğu var ve çok yoğun bir şekilde etkinlikler düzenleyerek birimlerinin verdiği eğitim öğretimin paralelinde kişisel gelişimlerini de sürdürmeye gayret ediyorlar. Öğrencilerimizin projelerde farklı gruplarla birlikte çalışarak aldıkları dersin, yaptıkları laboratuvar çalışmalarının yanında ayrıca yürütülen bu faaliyetlerin öğrenme ve gelişme süreçlerine çok büyük katkı yaptığının farkındayız.

MUTLULUK DUYUYORUZ

Img 3556 1575X1050 (Small)

O nedenle öğrenci topluluklarının hem niteliğinin hem de sayısının artması gayreti içerisindeyiz. Tabi ben de bir mühendis olarak çok sayıda topluluğun içinde teknoloji grubu diye adlandırdığımız mühendislik temelli toplulukların faaliyetlerini gördüğüm zaman, gençlerle görüştüğümüzde inanın çok büyük fark yarattıklarını, yaptıkları işin farkında olduklarını görmekten çok büyük mutluluk duyuyorum. CIGRE Türkiye Gelecek Nesil Ağı Akdeniz Öğrenci Topluluğu’na çalışmalarında başarılar diliyor ve teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

TEKNİK VE BİLİMSEL FAALİYET GERÇEKLEŞTİRDİK

Img 3631 1575X1050 (Small)

Mühendislik Fakültesi Dekan Yardımcısı ve CIGRE NGN Akdeniz Öğrenci kulübü Akademik Danışmanı Doç. Dr. Hamza Feza Carlak ise CIGRE’nin uluslararası düzeyde üreticilerin, kullanıcıların, akademisyenlerin ve uzmanların kısacası Dünya üzerindeki enerji sistemleriyle ilgili tüm paydaşların bilgi ve tecrübelerini paylaşmalarını sağlayan, standartlar geliştiren teknik bir tartışma platformu olduğundan bahsederek, “CIGRE Gelecek Nesil Ağı, enerji endüstrisindeki öğrencilerin ve genç profesyonel mühendislerin CIGRE faaliyetleriyle ilgilenmeleri ve sektör içindeki bilgilerini, becerilerini ve bağlantılarını geliştirmeleri için kurulmuş bir organizasyondur.

YENİ NESİL GÜÇ

Img 3620 1575X1050 (Small)

Bu çerçevede biz de öğrencilerimizin bu Networke dahil olarak önlerini açabilmek adına 21/11/2022 tarihinde 162 üye ile Akdeniz Üniversitesi Cigre Gelecek Nesil Ağı Topluluğunu kurduk. Kuruluşumuzdan bu yana yaklaşık 1,5 sene geçmiş olmasına karşın birçok teknik ve bilimsel faaliyet gerçekleştirdik. Bugün gerçekleştireceğimiz Yeşil Enerji Sistemleri ve Entegre Teknolojiler paneli ile de kariyerinin başındaki öğrenciler ve genç katılımcıların güç sistemleri ve enerji sektörüne başarılı bir geçiş sağlamalarına yönelik teknik büyüme, ağ oluşturma ve liderlik becerileri için fırsatlar sunarak yeni nesil güç sistemi uzmanlarını desteklemeyi hedefliyoruz.” ifadelerini kullandı.

ÇEŞİTLİ KONULAR MASAYA YATIRILDI

Açılış konuşmalarının ardından Moderatörlüğünü Akdeniz Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekan Yrd. Doç. Dr. Hamza Feza Carlak’ın yaptığı, sektör öncülerinin davetli konuşmacı olarak yer aldığı ‘Yeşil Enerji Sistemleri ve Entegre Teknolojiler başlıklı panelde Epra Energy Elektrik Dağıtım Sistemleri Direktörü Hüseyin Oğuz, Yeşil Enerji Üretimi ve Yeşil Enerji Tüketimi Birbirini Nasıl Destekleyebilir, TEİAŞ’tan Abdussamet Kandemir, Yenilenebilir Şebeke Entegrasyonu: Riskler ve Fırsatlar, Projexsolar Kurucu Ortağı Gonca Dülger Bedeloğlu, Yeni Nesil Entegre Fotovoltaik Sistemler, Eaton Arge Müdürü Sabri Uzel, Elektrik Dağıtım Sistemlerinde SF-6 içermeyen Sistemler ve Yüksek Güç Testleri konulu konuşma ve sunumlarını gerçekleştirdiler.

Kaynak: AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ/BÜLTEN