Türkiye Solunum Araştırmaları Derneği’nin (TÜSAD) Uluslararası Katılımlı 46. Yıllık Kongresi TÜSAD-SOLUNUM 2024’ün basın toplantısı Antalya’da bir otelde gerçekleştirildi. Kongrede, katılımcılar bilimsel çalışmalarını sundu. Sözlü sunum, poster, olgu sunumu ve dikkat çeken araştırmacı ödülünün yanı sıra, “Prof. Dr. Meliha Terzioğlu Bilim Ödülü” de kongre sırasında takdim edildi. TÜSAD MYK Başkanı Prof. Dr. M. Şule Akçay, Bilimsel Komite Başkanı Prof. Dr. Nilgün Yılmaz Demirci, Kongre Başkanı Prof. Dr. Deniz Köksal’ın yanı sıra TÜSAD üyeleri ve basın mensupları katılım gösterdi.

Şule Akçay

EN KÖKLÜ VE EN ÜRETKEN DERNEK ‘TÜSAD’

“TÜSAD, ülkemizin en köklü ve en eski ulusal uzmanlık derneğidir” diyen TÜSAD Başkanı Akçay, “Çoğu göğüs hastalıkları uzmanlarından oluşan 5910 üyesiyle TÜSAD, göğüs hastalıklarına dair çalışmalar yürütmektedir. Bilimsel organizasyonlarımızı da, TÜSAD Akademi çatısı altında organize ediyoruz. 2025’in yıllık planını da bu kongrede organize edip bir yılda neler yapacağımızı görür haldeyiz. Üyelerimiz de bu bilimsel toplantılardan yararlanıyorlar. Uzmanlık alanımızın en etkin ve en üretken derneğiyiz. Bu kongre ile de bunu ortaya koymaktayız.” sözlerine yer verdi.

Prof. Dr. Sule Akcay Tusad Baskani

KONGREDE FAYDALI PROGRAMLAR AKTARILDI

Türkiye’de göğüs hastalıkları alanında en köklü dernek olan TÜSAD’ın yıllık kongresinin, akciğer sağlığıyla ilgilenen, araştırma görevlilerinden uzmanlara, genç akademisyenlerden deneyimli hocalara kadar herkesin faydalanabileceği programlar içerdiği aktarıldı. Kongre bu yılda, alanında yetkin çok sayıda ulusal ve uluslararası konuşmacılarla, tüm katılımcıların ihtiyaçlarını ve beklentilerini karşılayacak şekilde gerçekleşti. Güncel konuların tartışıldığı kongrede, klinik deneyimleri ve yeni teknolojilerle tedavi yöntemleri paylaşıldı.

KONGREDE BİLİMSEL PROGRAMLAR YER ALDI

İlk gün kurslarla başlayan kongre, bilimsel programlarla devam etti. Kurslar, her yönü ile göğüs hastalıkları hekimlerinin ihtiyaçlarına yönelik pratik eğitimleri içerdi. Katılımcıların deneyimli konuşmacıların tecrübelerinden faydalandığı kongrede, “workshoplar” ile göğüs hastalıkları alandaki güncel pratik eğitim ihtiyacını karşılayacak bir program sunuldu. Kongrenin bilimsel programında, güncelleme oturumlarına, panellere, interaktif olgu sunumlarına, multidisipliner konsey oturumlarına ve HAP (Hızlı-Akılcı-Pratik) oturumlarına yer verildi.

Muhabir: GÖZDE DOLAYMAN