Bayram tatilinden hemen önce 14 Haziran akşamı, Tekelioğlu kütüphanesinde yapılan söyleşinin moderatörlüğünü, Ayşe Özmak Mercan yaptı. Çevikbaş’ın farklı yaşam öyküsünü şöyle aktaralım; Cem Güney Çevikbaş, 1993 yılında Aksu Anadolu Öğretmen Lisesinden mezun olarak Eskişehir Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Bölümünü kazandı. 1998 yılında üniversitede yüksek lisansını yapan genç ve çalışkan iş adamı ve sanatçı Çevikbaş, mezun olduktan sonra Antalya’ya gelerek 5 ve 7 yıldızlı otellerin iç mimarlıkta revizyon işlerini yapmaya başladı. 100 kişilik bir ekip ile çalışan Çevikbaş, bir süre sonra bu yoğun tempodan sıkılıp kendini doğa ile iç içe bir yaşama attı.
Çevikbaş, Aksu ilçesine gelerek kendisine 10 yıllığına 3 dönüm bir alan kiraladı. Çiftlik hayatını sürdürürken, medyanın gücü ortaya çıktı ve Çevikbaş Nisan 2019 yılında Kim Milyoner olmak ister yarışmasına katıldı. Yarışma sayfasında ise tanıtımı şöyle yapıldı’’ Eşinin başvurusu üzerine yarışmamıza katılan 42 yaşındaki Cem Güney Çevikbaş, evli ve bir çocuk babası. Aslen Ispartalı olan ve yarışmamıza Antalya’dan katılan Cem Bey, Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümü mezunu. İç mimar olan Cem Bey, bir sene önce radikal bir karar alıp şehir hayatı yaşamaya ara vermiş. Şu anda Antalya’nın bir köyünce çiftlik işleriyle uğraşan Cem Güney Çevikbaş, yarışmada ödül kazanması durumunda, bu parayla keçi almak istediğini söylüyor.’’
Cem Güney Çevikbaş son zamanlarda artık sanatına daha çok önem verip, sanatçı yönüyle heykelleriyle tanınıyor. Heykeltıraş/Sculpture Artist, Sanat Yönetmeni /Art Director ve son bir dönemdir Belek Üniversitesi Akademisyenlik yapıyor. Likya’nın Atları heykel serisiyle 2 kişisel sergi ve sanat fuarlarına katılımın ardından bir de Hollanda’da bir projeye dahil olma hakkı kazandı ve ağustos ayında Likya’nın Atları Hollanda’da sergilenecek.
Söyleşi katılımcılar arasında büyük bir tepkiye ve tartışmaya yol açtı çünkü sanat piyasasının belirleyici unsurunun PR ve galeriler olduğu gerçeği ile yüzleşmek pek çok sanatçının kendisini sorgulamasına yol açtı. İstanbul sanat çevreleri, yapılan contemporaryler ve sanat fuarları masaya yatırıldı, sanat eseri ve sanat nedir konuşuldu. Son olarak Antalya özelinde sanat adına yapılanlar, yapılabilecekler konuşulup, Antalya’nın Sanatçıları adı altında bir platform oluşturulmasına ve Antalya’ya yakışır bir çağdaş sanatlar müzesi oluşturulabilmesi için çalışmalar yapma kararı alındı.