Akdeniz Üniversitesi Sosyal Politika ve Göç Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin (ASPAG) yürütücülüğünde ikinci kez düzenlenen Antalya Uluslararası Bilim Forumu ANISF 2024’ün bu yılki konusu “Yerelden Küresele İklim Değişikliği ve Göç”. Birçok alt başlıktan oluşan Forum konuları sosyal, fen, eğitim ve sağlık bilimleri disiplinlerini de özellikle dikkate alınacak.  ANISF 2024 Forum Başkanı Prof. Dr. Erol Esen’’ 6 -7- 8 Kasım 2024 tarihlerinde Antalya’da Akdeniz Üniversitesi bünyesinde gerçekleştirilecek Antalya Uluslararası Bilim Forumu (ANISF) Uluslararası ve disiplinler arası bir buluşma olduğu kadar, bilim, uygulama, idare ve siyasi aktörleri de bir araya getirecek.

Iklim Krizi (1)-1

Türkçe ve İngilizce gerçekleştirilecek üç günlük Program paneller, bildiri sunumları ve poster bildirilerinden oluşacak. Sosyal etkinlikler ve eğitim programları da planlanmaktadır. Antalya Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Araştırmaları ve Uyum Merkezi (Essen-Almanya), Almanya Federal Cumhuriyeti Türkiye Büyükelçiliği Uluslararası Kültür Sanat Göç ve Uyum Derneği (US-DER) gibi önemli kurumlar paydaşlar olarak Bilim Forumu'nun gerçekleştirilmesine katkı veriyorlar. Diyerek kurum ve kuruluşları, öğrencileri, Antalyalıları oturumlara katılmaya davet etti.

 ÖNEMLİ KONUŞMACILAR YER ALACAK

Bu yıl ikincisi düzenlenen Antalya Uluslararası Bilim Forumu’nda bildiri sunan çok önemli bilim insanlarının yanında önemli konuşmacılar da yer alacak. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek başta olmak üzere, TÜRÇEV Genel Müdürü Almıla Kıldan Cabbari , Manavgat Belediye Başkanı Dr. Niyazi Nefi Kara, Londra NGO Aktivisti Aziz Zeria, Soma Belediye Başkanı Sercan Okur konuşmacılardan bazıları olacak.

BİLDİRİ ÇAĞRISI KONU BAŞLIKLARI OLACAK

 Genç bilim insanlarının ve uygulayıcılarının yoğunlukla temsil edilmesi beklenen Bilim Forumu'nda dikkat çeken konu başlıklarının bazıları ise şöyle sıralanıyor. İklim Değişikliği, İklim Değişikliğinin Biyoçeşitlilik ve Ekosistemlere Etkisi, İklim Doğal Afetler, İklim Göçleri ve Yerel Yönetimler, İklim Değişikliği ve Kültürel Miras, İklim Değişikliğine Dirençli Kentler Yerelden Küresele İklim Değişikliği Politikaları, Yerel İklim Değişikliği Politikaları, İç Göç ve Uluslararası Göç. İklim Değişikliği ve Kentsel Planlama, İklim Dostu Kentler, İklim Değişikliği ve Turizm İklim Değişikliği ve Ekonomi, Hukuk, Sosyal Adalet, Enerji,  İklim Göçleri ve Medya, İklim Krizi, Sosyal Hareketler ve STK’lar, İklim Değişikliği ve Tarım Politikaları, Su Yönetimi, Gıda Politikaları, İklim Değişikliği ve Yoksulluk, İklim Göçmenleri: Çalışmalar ve Yasalar, İklim Değişikliği ve Medya, İklim Değişikliği ve Toplumsal Cinsiyet, Psikolojik Etkileri, İklim Değişikliği ile Mücadele ve Uyum, İklim Değişikliği için Birlikler ve Ağlar,  Eko feminizm, İklim Değişikliği ve Eğitim,  Yeşil Okullar ve Sürdürebilirlik,  İklim Göçleri ve Sosyal Hizmet, İklim Göçleri ve İyi Uygulama Örnekleri ve  İklim Değişikliği ve Karbon Ticareti.

Kaynak: ANTALYA GÜNDEM GAZETESİ/ GÜNAY SARI