Özellikle Akdeniz Üniversitesi Hastanesi ve Erasta tramvay durağında asansörlerin ve yürüyen merdivenlerin çalışmaması vatandaşların tepkilerine neden oldu. En son yaşanılan olayda Akdeniz Üniversite Hastanesi tramvay durağında bebeği olan annenin yaşadığı sıkıntı durumun ciddiyetini gözler önüne serdi. Asansör ve yürüyen merdivenin çalışmaması sonucu bebeği işle merdivenlerden inmeye çalıştı. Bebek arabasını taşımakta zorlanması nedeniyle diğer vatandaşlar anneye yardım etti.
BAKIM VE ONARIMI HANGİ KURUM YAPIYOR?
Asansör ve yürüyen merdivenlerin bakım ve onarımı Antalya Büyükşehir Belediyesi Bakım ve Onarım Müdürlüğü tarafından yapılmaktadır. Yaşanılan sorunlar eksikliklerin ciddiyetini gözler önüne seriyor. Sorunların çözülmesi için kurumun gerekli çalışmaları ne zaman yapılacağı ise merak konusu oldu.
VATANDAŞLAR İSYAN ETTİ
Vatandaşlar, yaşanılan asansör ve yürüyen merdiven çilesinin bitmemesi nedeniyle mağdur olmaya devam ediyor. Vatandaşlar, bu sorunun çok uzun zamandır devam ettiğini ve yetkililerin kısa sürede kalıcı çözüm üretilmesi gerektiğini belirtti. “Neredeyse her gün bu çileyi çekiyoruz. Ya asansör bozuk oluyor ya da yürüyen merdivenler. Gençler rahatça merdivenleri kullanıyor olabilir. Ama unutulmaması gereken bir şey var. Bu şehirde çok fazla özel gereksinimli birey yaşamakta. Onların yaşamını kolaylaştırmak varken daha da zorlaştırılıyor. Yeter artık. Bıktık bu düzensiz düzenden. Asansör ve merdivenlerin bakım ve onarımıyla hangi müdürlük ilgileniyorsa en kısa sürede çözüm bulunmasını istiyoruz.”
YETKİLİLERE ÇAĞRIDA BULUNDU
Yaşanılan bu soruna çözüm getirilmesini isteyen mağdur vatandaşlar Antalya Büyükşehir Belediyesine çağrıda bulundu. Asansör ve yürüyen merdivenlerin çalışmamasının günlük hayatlarını etkilediğini ve olası kazaların yaşanılabileceğini ifade eden vatandaşlar yetkililerin kısa sürede sorunu çözüm bulmasını istiyor.