Antalya, Sualtı meraklıları için etkileyici denizaltı manzaraları ve ilgi çekici deniz canlılarıyla dünyanın her yerinden gelen dalış tutkunlarını en iyi şekilde ağırlamaya devam ediyor. Dalış için sunduğu farklı lokasyon seçenekleriyle beraber su altı dünyasının tüm rengini hissedip yaşayabileceğiniz, bu dünyanın gizemini gün yüzüne çıkarabileceğiniz ve kendinizi adeta o harika floranın bir parçası gibi hissedebileceğiniz pek çok dalış noktası bulunuyor şehirde.

Suluin Magarasi Dalgic (1)

Kimileri için tutku kimileri için korku olan dalış sporu, eğer sizin için bir tutkuysa size listeleyeceğimiz dalış noktaları sonrasında, su altı dünyasını daha sık ziyaret etmek isteyecek ve bize teşekkür edeceksiniz. Antalya farklı lokasyonlarla yer alan dalış noktaları ile mavi derinliklerde bulunan sırlarını sizinle paylaşmak istiyor. Siz de bu sırları gün yüzüne çıkarmaya gönüllü iseniz hadi başlayalım…

Sıçan Adası

SIÇAN ADASI

22 metreye kadar uzanan kayalık dip yapısı, çeşitli deniz canlılarını görme imkânı, suyunun berraklığı ile Sıçan Adası dalış tutkunlarının tüm beklentilerini karşılamayı başarıyor. Ufak bir mağaraya da ev sahipliği yapan ada, burada dalış yapmak isteyen dalgıçlara da bir sürpriz niteliğinde. Zeminin ince kumdan oluşması da dalış tutkunları için bir başka kolaylıktır. Sıçan Adası, Büyük Liman’a birkaç kilometre uzaklıkta bulunan, bir piknik ve plaj alanı olan Topçam bölgesinin karşısında bulunuyor.

Üç Adalar

ÜÇ ADALAR

Oldukça popüler olan dalış noktalarından biri de Antalya’nın Kemer ilçesine bağlı Tekirova sahillerinin açıklarında bulunan Üç Adalar’dır. Günümüzde dalış meraklılarının gözdesi durumunda. Ayrıca Üç Adalar, dünyadaki dalış kriterlerinin neredeyse tümüne sahip. Çeşitli derinlikleri ve görüş netliğiyle de dalış tutkunlarının kalbini kazanacak olan bu yerde dalışınız esnasında orfoz, akya, papaz balığı, trompet balığı, Akdeniz Müreni, trakunya, barakuda, kalamar, ahtapot ve deniz tavşanı gibi canlıları yakından görme şansına sahip olacaksınız.

Suluin

SULUİN MAĞARASI

Asya Kıtası’nın bilinen en derin mağarası olan Suluin Mağarası, Antalya’nın Finike ilçesinde yer alan ve ilçe merkezine 1 km. mesafede bulunan mağaradır. Burada sadece profesyonel olan dalgıçların dalış yapma izni vardır. Bunun sebebi de 1995 yılında yaşanmış olan üzücü olaydır. 1995 senesinde Amerika’dan gelen bir dalış ekibi, dalış sırasında mağaranın 122 metre derinine kadar inmiş, dalış esnasında ekipten iki kişi hayatını kaybetmiştir.

Kaş Uçak Batığı
UÇAK BATIĞI

Kaş, berrak ve temiz sularıyla, özenle korunan zengin fauna ve florasıyla dalış için en uygun olan ilçelerden biri. II. Dünya Savaşı sırasında Kaş açıklarında düşen İtalyan savaş uçağı da bölgedeki ilginç dalış merkezlerinden birisi. Uçak batığı, Kaş ile Meis arasında yer alan `Flying Fish Reef ` isimli sığlıkta, 3300 kuzey-kuzeydoğu istikametinde bulunan ve sık sık dalış gerçekleştirilen rotalardan biridir.

Paris Batığı

PARİS BATIĞI

Kemer’de Club Med açıklarında bulunan, I. Dünya Savaşı sırasında Osmanlı topçuları tarafından vurularak batırılmış Fransız savaş gemisi, bölgenin dünyada en çok tanınan dalış noktasıdır. Tamamı kumdan oluşan zemine konumlanan gemi, 18metre derinlikte başlar-31 metre derinlikte son bulur. Geminin tarihçesine bakıldığında 1913 yılında balıkçı gemisi olarak tasarlandığı ama savaş sırasında savaş gemisine çevrilerek Akdeniz sahillerine gönderilmiştir. Ancak 1917 yılının Eylül ayında batmıştır.

Uluburun

ULUBURUN ANTİK BATIĞI

M.Ö. 14. yüzyılın sonlarına tarihlen, denizaltı arkeolojisinde en eski gemi batıklarından biri olduğu bilinen, yürütülen çalışmalar sonucu Mısır Kraliçesi Nefertiti’nin mührü başta olmak üzere, dünyanın en eski örneği olan balmumlu yazı tableti gibi paha biçilemez nesnelerinde bulunduğu gemi, Kaş ilçesinin 8.5 km güneydoğusunda bulunuyor. 20. yüzyılın en önemli arkeolojik keşfi olarak kabul edilmekte olan Uluburun Batığı, Kaş’ın turkuaz sularına teslim olabileceğiniz popüler bir dalış merkezidir.

Fransız Sosyete Batığı

FRANSIZ SOSYETE BATIĞI

Batık dalışı yapmak isteyenler için çok derinlerde olmayan kolay ulaşılabilen bir dalış noktası olarak öne çıkıyor. Kaleiçi Yat Limanı’na yakın yerde batırılmış bu Fransız savaş gemisi "Sosyete Batığı" olarak adlandırılan 35 metre derinlikte bulunan Saint Didier batığı, tek parça halinde olması ve içindeki askeri malzemeleriyle dalış turizminin vazgeçilmez noktalarından biri.

Muhabir: BUSE ER