Sınırları içerisinde seyir terasları, tesisler ve doyasıya gezilebilen patikalar büyük önem arz ettiğinden koruma altına alınmıştır. Antalya’nın en hem yerli hem de yabancı turistlerini kendine bir mıknatıs gibi çeken bu parklar, şehrin en uğrak noktaları arasında bulunuyor. Cennetten bir köşe niteliğinde ki bu parklar, ekosistem zenginliğiyle görenleri hipnoz edebilecek güzelliğe sahiptir.

Sınırları içerisinde bulundurduğu 5 eşsiz milli parkla Antalya, doğanın olabildiğince cömert davrandığı kentlerden biridir. Biz bugün bu yazıda bu güzel şehrin dillere destan milli parklarını paylaşacağız sizinle. İsterseniz vakit kaybetmeden başlayalım. İşte tüm detayları bir turist mıknatısı olan, Antalya’nın eşsiz güzelliğe sahip milli parkları…

Saklikent Milli Park (Small)

SAKLIKENT MİLLİ PARKI

Adını, Saklıkent Kanyonu'ndan alan milli park, Türkiye’de en çok ilgi gören ve sürekli olarak ziyaret edilen noktalardan biri. Antalya-Muğla arasında yer alan Saklıkent, milli park sınırları içerisinde kızılçam, karaçam ve sedir ormanları var. Akdeniz bölgesinin karakteristik ağacı olan sedirler ise Dumanlıdağ çevresinde yayılım gösteriyor. Yüksek dağları, yemyeşil vadileri ve uzayıp giden ırmaklarının yanı sıra ile rafting nehir kanosu ırmak kayağı kanyon geçişi gibi eğlenceli adrenalin dolu doğa sporlarına da sağladığı olanaklar ile hem yerli hem de yabancı turistlerin göz bebeği niteliğinde.

Altin Besik Mağarasi (Small)

ALTINBEŞİK MAĞARASI MİLLİ PARKI

Türkiye’nin birinci, Avrupa’nın üçüncü en büyük sualtı gölü mağarası olma özelliğine sahip bu büyülü yer, 1994 yılında milli park ilan ediliyor. Altınbeşik Mağarası Milli Parkı, Antalya şehir merkezine 167 km. uzaklıkta, sınırları içerisinde yer aldığı İbradı ilçesine ise 9,7 km mesafede bulunmakta. Altınbeşik Mağarası adını, üst kısımda yer alan Altınbeşik Tepesi’nden alıyor. Doğa ile baş başa huzurlu ve keyifli saatler geçirilebilen Altınbeşik Mağarası, mağaranın içerisinde yer aldığı doğal oluşumlar dışında içinde yer aldığı bozulmamış çevre ile görenlerde hayranlık uyandırır nitelikte.

Güllük Daği Milli Parki

GÜLLÜK DAĞI - TERMESSOS MİLLİ PARKI

Antalya’ya 34 kilometre mesafede, Korkuteli ilçesinde bulunan milli park, Parkı ziyaretçilerine zengin bir doğal yaşamın orta yerinde antik şehir kalıntılarını görme imkanını sunmasından kaynaklı şehrin en çok ziyaret alan bölgelerinden biri. Bölge, zengin flora ve faunasıyla oldukça ön planda. Kızılçam ormanları ve maki florasıyla örtülü olan alanda, nesli tehlikede olan Alageyik gibi canlı türleri de bulunuyor. Ayrıca 6700 hektarlık bir alanı kaplayan ormanda, yemyeşil ağaçların arasında yapacağınız bir yürüyüş sırasında görebileceğiniz Helenistik Çağdan kalma kalıntılar sizi adeta büyüleyecek.

Beydaglari Sahil Milli Parki Kamp

BEYDAĞLARI SAHİL MİLLİ PARKI

Batı Torosla’ın başlangıç noktasında konumlanan bu park, 1972 yılında milli park statüsüne kavuşmuştur. Burası tarihin ve doğanın aynı paydada buluştuğu eşsiz rotalardan biridir. Beydağları Sahil Milli parkı, Antalya’nın Kemer ve Kumluca ilçeleri sınırlarında yer almaktadır. Antalya’nın en etkileyici noktalarından birinde yer alan bu park, içerisinde Antik Likya Yolu, Yanartaş, Adrana Plajı ve Çıralı Sahili’ni barındırmaktadır. Sık ormanlarıyla dikkat çeken Beydağları Milli Parkı, doğayla iç içe bir tatil arayışında olanların tüm beklentilerini karşılarken, sınırları içerisinde bulundurduğu tarihi objelerle de kültür gezginlerinin de yüzünü güldürmektedir.

Orta Asya’dan Antalya’ya.. Antalya’nın yörükleri kimdir, gelenek ve görenekleri nasıldır? Orta Asya’dan Antalya’ya.. Antalya’nın yörükleri kimdir, gelenek ve görenekleri nasıldır?

Köprülü Kanyon (Small)

KÖPRÜLÜ KANYON MİLLİ PARKI
Antalya’nın Manavgat ilçesinde bulunan Side’ye 65 km mesafede bulunur. 37 bin hektarlık bir alan kaplayan Köprülü Kanyon Milli Parkı, Isparta’dan başlayarak Antalya denizine dökülmektedir. Antalya gezinizi taçlandırır nitelikte olan bu Milli Park, sağladığı kamp ve su sporları imkanıyla gezginleri kendine mıknatıs gibi çekmektedir. 400 metrelik derinliğiyle aynı zamanda Türkiye'nin en derin kanyonlarından biri olan Köprülü Kanyon, 1973 yılında doğal sit alanı ilan edilmiştir. Kanyon ismini, Osmanlı döneminin tanınmış vezirlerinden olan Köprülü Mehmet Paşa'dan almıştır. 

Muhabir: BUSE ER