Türk oyuncu Ceyda Ateş, 14 Ekim 1988 tarihinde İstanbul'da doğmuştur. Ordulu olan Ateş, çocukluk döneminde Neşe Erberk'in düzenlediği yarışmada çocuk güzeli seçilmiştir.
İlk oyunculuk deneyimini "Çiçek Taksi" dizisindeki Aslı karakteriyle yaşayan Ceyda Ateş, Barış Manço Kültür Merkezi'nde eğitim almış ve birçok dizi ve yapımda başarılı performans sergilemiştir.
En bilinen ve belki de en önemli rolü, "Adını Feriha Koydum" dizisinde canlandırdığı Hande karakteridir. Bu rolüyle geniş kitleler tarafından tanınmış ve sevilen bir oyuncu haline gelmiştir. Dizideki performansıyla hafızalarda yer etmiştir.
"Adını Feriha Koydum" dizisinin devamı olan "Emir'in Yolu" sezonunda ayrılan Ceyda Ateş, 73. bölümde tekrar diziye dahil olmuştur.
Ateş, iş insanı Buğra Toplusoy ile evlidir ve aralarından bir kızları olan Talia bulunmaktadır.
Rol aldığı yapımlar: Gülcü Baba Kabuslar Evi: Bir Kış Masalı Çılgın Dersane Kampta Hasret Bitti Aşk Ağlatır Gulyabani Çırağan Baskını Adana İşi Sol Şerit Çiçek Taksi Erguvan Yılları Hayat Bağları Küçük İbo Üvey Baba Tatlı Hayat Dünya Varmış Yarım Elma Bulut Bey Gurbet Kadını Gizli Dünyalar Cennet Mahallesi Büyük Buluşma Beşinci Boyut Aşk Oyunu Karagümrük Yanıyor Ahh İstanbul Yalan Dünya Hayat Güzeldir Doludizgin Yıllar Kavak Yelleri Elveda Rumeli Yer Gök Aşk Adını Feriha Koydum Evlerden Biri Firuze Böyle Bitmesin Bir Yastıkta Yılanların Öcü Tutar mı Tutar Gamsız Hayat O Hayat Benim Çocuk