Antalya, turkuaz renkli Akdeniz suları ve harika plajlarıyla bilinir, ancak bu büyülü şehir daha fazlasını saklar. Adını belki de hiç duymadığımız ve keşfedilmeye hazır çok sayıda gizli güzelliğe sahip şehir, topraklarında bulundurduğu saklı bir cenneti andıran köşeleriyle de doğayla baş başa kalmak isteyenlerin beklentisini karşılar niteliktedir.
Şehrin kargaşa ve kaosundan uzaklaşıp doğayı kucaklamak isteyen kişilere bakir doğal güzellikleri, etkileyici masmavi serin suları ve zihinlerden çıkmayacak atmosferleri ile pek çok fırsatı aynı karede sunan şehir, Hafta sonu kaçamağı yapmak isteyenler için keşfedilmeyi bekleyen bir cennettir.
Şimdi dilerseniz şehrin gürültüsünden uzaklaşarak kendinizi doğanın saf ve sevgi dolu kollarına teslim edebileceğiniz gizlenmiş köşeleri hep birlikte bulalım. Şehrin gizli köşelerini sobelemeye hazır mısınız? İşte tüm detaylarıyla o gizli köşeler…
GÖKBÜK KANYONU
Burası şehrin bakir kalmış koylarından biri olma özelliği taşıyor ve Antalya’ya da 14 kilometre uzaklıkta yer alıyor. Çok fazla kişi tarafından bilinmeyen bu kanyon aynı zamanda harika bir kamp yeri. Koy, şehirde adeta gizlenmiş bir şekilde bulunmasına rağmen doğa sporları için çok uygun. Burada trekking, yamaç paraşütü ve kano yapabileceğiniz gibi balık tutma imkanına da sahip olabilirsiniz.
GÖKBÜK KANYONU’NA NASIL GİDİLİR?
Bölgeye ulaşımı sağlamak için tercihen şahsi aracınızı kullanabilirsiniz. Finike merkezine gelmek için Korkuteli veya Elmalı yönünden karayolunu kullanabilirsiniz. Elmalı'dan gelenler için mesafe yaklaşık 20 kilometredir.
UÇANSU ŞELALELERİ
Kayabükü ve Eskibağ köylerinin sınırlarında, Toros Dağları'nın ortasında saklanan Uçansu Şelalesi, gizemli güzelliğiyle ilgi odağı oluyor. Çok az kişi tarafından ziyaret edilen Uçansu Şelalesi, Toros Dağları'ndan aşağı bembeyaz sularını fışkırtırken, görenleri mest ediyor. Bir kayanın ortasından yaklaşık 50 metre yükseklikten birkaç koldan coşkun şekilde dökülen Uçansu, her yıl binlerce yerli ve yabancı turistin üzerinde rafting yaptığı Alara Çayı'na hayat veriyor. Uçansu Şelalesi'nin suyu, ulu çınarlar ve el değmemiş ormanın içinden yaklaşık 100 kilometrelik bir yolculuğun sonunda Manavgat'ta Akdeniz'le buluşuyor.
UÇANSU ŞELALESİ’NE NASIL GİDİLİR?
Gündoğmuş ilçe merkezine 24 km uzaklıkta bulunan Kayabükü Uçansu Şelalesi’ne gitmek için iki farklı alternatiften bir tanesini seçmek olanaklı. Güzelbağ Yolu Kemer Köprü üzerinden gittiğinizde, kıyısında Alara Çayı’nın bulunduğu bir yola çıkacaksınız. Buradan devam ettiğinizde, muhteşem bir güzelliğe sahip Kayabükü Uçansu Şelalesi’ne varmış olursunuz. Bunun yanı sıra Çayırözü, Narağacı köyleri üzerinden de şelaleye ulaşım sağlamanız mümkün.
TİTREYEN GÖL
Şehirden kaçanlar için adeta bir sığınak olan bu göl merkeze 35, sınırları içerisinde bulunduğu Manavgat ilçesine ise 12 kilometrede mesafede bulunuyor. 3000 metrekare bir alanı kaplayan göl denize kısa bir kanal ile açılmaktadır. Titreyen Göl, maviyle yeşilin eşsiz bir ahenkle kaynaştığı benzersiz doğasıyla Manavgat’ın en önemli turistik bölgelerinden biri olma özelliği taşıyor. Ayrıca bölge doğal güzelliklerinin yanı sıra ziyaretçilerine neredeyse her bütçeye uygun konaklama imkanları sunuyor.
TİTREYEN GÖL’E NASIL GİDİLİR?
Titreyen Göl, Manavgat ilçesine bağlı Sorgun Beldesi’nde yer almaktadır. Manavgat’a yaklaşık 10 kilometre uzaklıkta yer alan Titreyen Göl ile Side arası 15 kilometre kadardır. Manavgat ilçe merkezinden Titreyen Göl’e ulaşım, 10 dakika arayla kalkan minibüslerle sağlanmaktadır. Sorgun, Çamlık, Oteller, Sorgun Halk Plajı güzergahından gidilmektedir.
DOYRAN GÖLETİ
Şehir merkezine çok yakın olmasına rağmen burası kaçamak yapmak isteyenlerin gözde noktalarından biri. Konyaaltı ilçesine bağlı Akdamlar Mahallesi yer alan gölet merkeze yalnızca 28 km. Yemyeşil ağaçların arasında gizlenen bu doğa harikası gölet hafta sonlarında yerel halk tarafından sıkça ziyaret edilse de yabancılar tarafından pek bilinen bir yer değil. Burası aynı zamanda şehrin kahvaltı kültürünü oluşturan Çakırlar’a oldukça yakın. Çakırlar’da yapacağınız bir kahvaltı sonrasında kuş sesleri eşliğinde gölette bir yürüyüş gerçekleştirmek eminiz ki size çok iyi gelecek.
DOYRAN GÖLETİ’NE NASIL GİDİLİR?
Doyran Göleti, Antalya’nın Konyaaltı ilçesinde yer almaktadır. Konyaaltı’nın Akdamlar Mahallesi sınırları içerisinde yer alan Doyran Göleti’nin Konyaaltı’na olan uzaklığı yaklaşık olarak 20 dakika kadardır. Doyran Göletine gidebilmek için şehir merkezinden çakırlar mevkiine doğru ilerlemeniz gerekmektedir. Daha sonra Saklıkent karayolu üzerinden Duraliler Mahallesi sapağına dönüp Bahtılı Mahallesine gitmelisiniz. Buradan sonra karşınıza Akdamlar Mahallesi çıkacaktır. Daha sonra ise tabelaların yardımı ile Doyran Göletine varmış olursunuz.
İNCEKUM TABİAT PARKI
İncekum Tabiat Parkı, Alanya ilçesinde Antalya-Mersin karayolunun 110. km 'sindedir. Plaj ile İncekum Tabiat Parkı kamp alanı yan yanadır. Antalya kamp alanları arasında da kendisine yer bulan İncekum Tabiat Parkı kamp alanı; kızılçam ormanı, özel koyu ve masmavi gökyüzü ile doğanın ortasında keyifli bir tatil imkanı sağlamakta. Çam ağaçlarının gölgesinde huzuru, Akdeniz’in masmavi sularında özgürlüğü hissedebileceğiniz bir kamp alanı burası. Başta bölge halkı olmak üzere hafta sonları çevre şehirlerden dahi buraya gelenler oluyor. Yaz aylarında bu topluluğa bir de yabancı turistler katılıyor.
İNCEKUM TABİAT PARKI’NA NASIL GİDİLİR?
Mersin’e 373 kilometre ve Muğla’ya 421 kilometre uzaklıkta bulunan tabiat parkının Antalya’ya olan uzaklığı ise; 109 kilometredir. Tabiat parkı bağlı olduğu Alanya ilçesine olan uzaklığı ise; 24 kilometredir. Şahsi aracı olan misafirlerin, Antalya şehir merkezi üzerinden yapacakları yolculuk 1 saat 30 dakika sürecektir. Dileyenler araç kiralayabilir ya da toplu taşıma araçlarını kullanabilir. Antalya şehir merkezinde ve ilçelerde otobüs, minibüs ve dolmuşlar ile tabiat parkına ulaşım sağlanabilmektedir.
ALACASU CENNET KOYU
Adından da anlaşılacağı üzere cenneti andıran koy, dağlık alanın ve yeşilliğin ortasında denizin tadını çıkarmanızı sağlayacak muazzam yerlere ev sahipliği yapıyor. Çadır ve karavan kampı yapabilirsiniz. Ayrıca tekne turlarına da katılabilirsiniz. Kamp alanında temiz su ve WC var, yiyeceklerinizi ise yanınızda getirmenizi tavsiye ederiz.
ALACASU CENNET KOYU’NA NASIL GİDİLİR?
Kemer, Çamyuva’da yer alan Alacasu Cennet Koyu, ilçe merkezine 18 km, Antalya şehir merkezine ise 59 km mesafede bulunuyor. Kemer–Tekirova yolunu takip ederek araç ile gidebilirsiniz. Toplu ulaşım bulunmamaktadır.
DİPSİZ GÖL
Dipsiz Göl, sızıntılarla beslendiği için her mevsim aynı seviyede ve berraklıkta kalan masmavi suyuyla dikkatleri üzerine çeken göllerden biri. Göl, Antalya’ nın Akseki ilçesi ile Konya’ nın Bozkır ilçesi sınırında Bozkır’ ın yaklaşık 30 km batısında yer alıyor. Toros Dağları'nın kuzey yamaçlarını süsleyen gölün rakımı ise 1702. Etrafında yerleşim yerleri de olan göl, yaz aylarında doğaseverlerle fotoğraf tutkunlarının uğrak yeri. Doğa harikası bu göl kamp için ideal bir yer.
DİPSİZ GÖL’E NASIL GİDİLİR?
Akseki Alacabel mevkinden sağa doğru asfalt bir yol döner. (Akseki-Seydişehir İst.) İlk 5 km asfalt yapısı biraz bozuk ve dağlık olduğu için yol biraz dar olmakla birlikte geri kalan yol düzgündür. Alacabel’den Dipsiz Göl 17 km olup 20 dakikadır. Asfalt yoldan hiç sapmadan varabilirsiniz. Solunuzda minaresi olan camili mezrayı geçtikten 1 km sonra dağın eteğindedir. Her türlü araç rahatlıkla sıkıntısız gidebilirsiniz.