Son yıllarda coğrafi işaret alan ürün sayısında ciddi artış yaşayan Antalya’da, bir ürün daha tescillenme aşamasına girdi. Antalya’nın coğrafi işaret tescili alan ürünlerinden ‘Antalya Kabak Tatlısı’nın ana malzemesi olan ‘Döşemealtı Kabağı’ için Türk Patent ve Marka Kurumu’na tescil başvurusu yapıldı.

Döşemealtı Kabağı 1

DÖŞEMEALTI’NDA TOPLANTI

Döşemealtı Kabağı’nın Coğrafi İşaret alması için başlatılan sürecin gözden geçirilmesi için geniş katılımlı bir toplantı yapıldı. Ürünün üretim merkezlerinden Döşemealtı’nın Camili Köyü’nde yapılan toplantıya Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkan Yardımcısı Boğaçhan Göksu, ATSO 37. Grup (Restaurant, Yiyecek İçecek ve Eğlence Hizmetleri) Meclis Üyesi Güray Parlak, ATSO 5. Grup (İçecek) Meslek Komitesi Başkanı Ayşe Deniz, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Antalya Kadın Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Başkanı Serap Kocaoğlu, TOBB Antalya Kadın Girişimciler Kurulu Tarım, Gıda ve Kırsalda Kalkınma Çalışma Grubu Üyeleri, Tarım İl Müdürlüğü yetkilileri ve coğrafi işaret tescili kullanan restoran işletmecileri katıldı.

Döşemealtı Kabağı 3

KADIN KOPERATİFLERİNİN ROLÜ

Toplantıya katılan üreticiler, Döşemealtı Kabağı’nın üretimi aşamasında yaşadıkları sorunları ve çözüm önerilerini aktarırken, aynı zamanda depolama koşulları, pazarlama süreçleri, istenen meyve kalitesi gibi konularda masaya yatırıldı. ATSO Başkan Yardımcısı Boğaçhan Göksu, Döşemealtı Kabağı’nın bir marka haline dönüştürmek için başlattıkları çalışmanın devam edeceğini belirterek, üreticiden alıcılara ulaşması sürecinin daha etkili olabileceğini kadın kooperatiflerinin pazarlama aşamasında etkin bir rol üstlenebileceğine dikkat çekti.

Kaynak: ANTALYA GÜNDEM GAZETESİ / AYFER ŞİMŞEK