MÜSİAD Antalya Başkanı Yusuf Akgül, etkinliğin açılışında yaptığı konuşmada, iş dünyasının dönüşüm sürecine ayak uydurmasının gerekliliğine dikkat çekti. Akgül, "2025 yılı ekonomisinin getireceği fırsatlar ve riskleri değerlendirirken, dijitalleşme, yapay zeka ve insan kaynakları yönetimi konularında hazırlıklı olmamız gerekiyor. Üyelerimizin talepleri doğrultusunda bu etkinliği düzenleyerek, iş dünyasının beklentilerine yanıt vermeyi amaçladık" dedi.

Dijital Dünya (3)

MÜSİAD Antalya olarak üyeleriyle ortak akıl çerçevesinde hareket ettiklerini belirten Akgül, göreve geldikten sonra geniş katılımlı bir çalıştay düzenleyerek iş dünyasının ihtiyaçlarını analiz ettiklerini ifade etti. Akgül, "Bugünkü programımız, o çalıştayda üyelerimizin en çok talep ettiği konular üzerine inşa edildi. Dijital dönüşüme uyum sağlamak ve insan kaynağımızı en iyi şekilde değerlendirmek, gelecekte rekabet avantajımızı sürdürebilmemiz için kritik öneme sahip" diye konuştu.

Dijital Dünya (1)

"KAYGI İÇİNDE BÜYÜYEN BİR NESİL VE DİJİTAL ÇAĞIN ETKİLERİ"

Etkinliğin konuşmacılarından Topkapı Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Emre Alkin, küresel ekonominin değişen dinamiklerini ve toplumsal dönüşümü değerlendirdi. Dünya nüfusunun hızla yaşlandığını ancak insan ömrünün uzadığını belirten Alkin, bu durumun iş gücü planlaması ve sosyal güvenlik sistemleri açısından büyük etkiler doğuracağını ifade etti. Alkin, genç nesillerin artan kaygı ve depresyon seviyelerine de dikkat çekerek, "Avrupa’da her yıl 65 milyon kutu antidepresan tüketiliyor. Türkiye’de de kaygı ve depresyon oranları hızla yükseliyor. Tek başına yaşamaya alışmış, gelecek beklentisi düşük bir nesil yetişiyor. Bu değişimi anlamadan sağlıklı bir iş dünyası ve ekonomi inşa edemeyiz" dedi.

Konuşmasında dijital dönüşümün iş dünyasında oluşturduğu etkileri de değerlendiren Alkin, yapay zeka ve otomasyon teknolojilerinin artık kaçınılmaz olduğunu belirtti. "Dijitalleşme ve yapay zeka süreçlerini yönetemeyen şirketler gelecekte ciddi rekabet kaybı yaşayacak. Geleceğin iş dünyasında insan kaynaklarını doğru yönetenler ayakta kalacak" dedi.

Dijital Dünya (2)

"MÜŞTERİ GÜVENİ VE BAĞLILIĞI EKONOMİNİN TEMELİ"

Alkin, iş dünyasında müşteri takibinin önemini vurgulayarak, "Piyasayı ve müşteriyi iyi gözlemleyenler uzun vadede ayakta kalır. Müşteri güvenini kaybedenler için ekonomide istikrar sağlamak mümkün olmaz" diye ekledi.

2025’E DOĞRU İŞ DÜNYASI İÇİN YOL HARİTASI

Etkinlik, iş dünyasından birçok ismin katılımıyla verimli tartışmalara sahne olurken, 2025 yılına dair ekonomik beklentiler ve iş dünyasında dönüşüm sürecine yönelik önemli iç görüler sundu. Başkan Yusuf Akgül, etkinliğin sonunda Prof. Dr. Emre Alkin’e teşekkür ederek, iş dünyasının dönüşüm sürecinde akademik bakış açısının önemine vurgu yaptı.

Kaynak: İHA