Kepez Belediyesi yol yapımında yerel yönetimlere örnek olacak bir çalışmaya imza atıyor. 
Bölgenin yol yapımında zorluk oluşturan coğrafi yapısı, tasarruf sağlayan bir yöntemle avantaja dönüştürülüyor. Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz’ün ‘tasarruflu hizmet’ anlayışı çerçevesinde yol yapımı sırasında ortaya çıkan hafriyat ekonomiye kazandırılıyor.

Kepezden Ornek Belediyecilik 2

KIRMIZI TOPRAK VE AĞAÇLAR YEŞİL ALANLARA


Yol inşası sırasında zeminden çıkarılan kırmızı Akdeniz toprağı, yeşil alan ve peyzaj düzenlemelerinde değerlendiriliyor. Yol güzergâhı üzerinde bulunan zeytin ağaçları ve diğer ağaçlar ise sahiplerinin rızası alındıktan sonra köklerinden sökülerek, parklara, caddelere ve bahçelere naklediliyor.  

Kepezden Ornek Belediyecilik 8

BELEDİYE MICIRINI KENDİSİ ÜRETİYOR


Yol yapımında çıkarılan kayalar da heba edilmiyor. Kepez Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğünün iş makinesi parkında bulunan mobil taş kırma makinesi ile kayalar, ufaltılıp yol ve altyapı çalışmalarında kullanılacak biçime getiriliyor. Yol ve drenaj kanalı inşasının olduğu bölgelere getirilen mobil konkasör, kayalardan mıcır malzemesi üretiyor. Daha sonra kepçe yardımıyla bu malzeme kamyonlara yükleniyor. Kamyonlar da mıcırı yol yapımının devam ettiği bölgelere ve Fen İşleri Müdürlüğü’nün şantiyesine taşıyor.

Kepezden Ornek Belediyecilik 5

BELEDİYE BÜTÇESİNE VE ÇEVREYE KATKI


Şelale Mahallesi’ndeki yağmur suyu drenaj kanalının yapımında oluşan kaya hafriyatı, bölgeye getirilen mobil taş kırma makinesinde ufalanarak, mıcır haline getirildi. Kepez Belediyesi, taş kırma şantiyesinde yıl boyu her türlü inşaat atıklarını, yollarda kazılan asfaltı, sökülen parke taşlarını altyapı ve üstyapı çalışmalarında kullanılan dolgu malzemesine dönüştürüyor. Kepez Belediyesi, ürettiği mıcır malzemesini yol, asfalt, kaldırım ve diğer altyapı hizmetlerinin yapımında kullanarak, bütçesine ciddi bir katkı sağlıyor. Geri dönüşüm çalışması ile olası çevre kirliliğinin de önüne geçilmiş oluyor.

Kaynak: KEPEZ BELEDİYESİ / BÜLTEN