Konyaaltı Belediye Başkanı Cem Kotan, oğulları Canali’nin ciddi bir ameliyat geçirmesinin ardından hastaneden taburcu olduğunu vatandaşlara duyurdu. Canali’nin uzun yıllardır kan hastalığı olduğu biliniyor. Cem Kotan, bu süre zarfında kendilerini yalnız bırakmayan ve destek veren dostlarına teşekkürlerini iletti.

TEŞEKKÜR MESAJI

X Hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, Cem Kotan, oğlunun tedavi sürecinde emeği geçen tüm sağlık personeline ve doktorlara minnet duyduklarını mesajında yer verdi. Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan başta olmak üzere Hastane Başhekimi Prof. Dr. Yıldıray Çete, Prof. Dr. Güngör Karagüzel ve altı yıldır oğlunun tedavisini üstlenen Prof. Dr. Osman Alphan Küpesiz'e teşekkür etti. Bir diğer teşekkürlerini ise, tüm doktorlarına ve hastane personeline etti.

 Cem Kotan, yaşadıkları bu zorlu sürecin bitmesiyle yanlarında olan, destek veren, ziyarete gelen herkese “iyi ki varsınız” diyerek paylaşımını sonlandırdı.

CANALİ'NİN SAĞLIK DURUMU

Cem Kotan’ın oğlu Canali’nin rutin kan hastalığı olduğu biliniyor. Akdeniz Üniversite Hastanesinde altı yıldır devam eden tedavi süreci boyunca sağlık sorunları yaşayan Canali'nin, başarılı geçen ameliyatı sonrasında taburcu edilmesiyle durumunun iyiye gittiği belirtiliyor.

Bu mutluluk haberi, sayesinde Kotan ailesi ve onların yanlarında olan herkes için bir rahatlama kaynağı oldu.

Cem Kotan Resim-1

KAN HASTALIĞI NASIL BİR HASTALIK?

Kan hastalıkları iyi huylu ve kanserli olarak ikiye ayrılmaktadır. Kanserli olmasa dahi kişinin bedeni üzerinde ciddi olumsuz etkileri olabilir, kanla ilgili bir sorun tüm beden sağlığını etkileyebilir. Birçok farklı kan hastalığı bulunmaktadır. Yaygın kan hastalıkları arasında lenfoma, multiple miyelom, akut veya kronik lösemi, lenfoma, anemi ve hemofili sayılabilir. Kırmızı kan hücreleri, beyaz kan hücreleri, trombositler, kan damarları, kemik iliği, lenf bezleri, pıhtılaşmadan sorumlu proteinler hematoloji alanında değerlendirilmektedir. 

Kan hastalıkları genetik, çevresel faktörler, beslenme eksiklikleri veya diğer sağlık sorunları nedeniyle ortaya çıkabilir ve genellikle uzman bir hekim tarafından tedavi edilmesi gerekir.Kan hastalıklarının bazıları genetik olabilir, ancak hepsi genetik kökenli değildir. Genetik olarak geçen kan hastalıkları, ebeveynlerden çocuklara kalıtsal olarak aktarılabilen mutasyonlardan kaynaklanır.

Kaynak: ANTALYA GÜNDEM GAZETESİ / ŞERİFE ÇELİK