Antalya’da LÖSEV tarafından düzenlenen Anne Uğraş Atölyesi ürünleri sergisinin açılışı gerçekleşti. Konyaaltı’nda yer alan bir AVM’de gerçekleşen açılışa Konyaaltı Belediye Başkanı Cem Kotan da katıldı. Sergi açılışında kırmızı kurdeleyi kesen Cem Kotan’a eşi ve oğlunun yanı sıra Lösev Antalya İl Koordinatör Yardımcısı Özlem Uğurel de eşlik etti. Antalya’daki vatandaşları Lösev konusunda bilinçlendirmeyi hedeflediklerinin altını çizen Lösev Antalya İl Koordinatör Yardımcısı Özlem Uğurel, “Bugün burada kanser hastası kadınlarımızın ürettiği ürünlerin sergisini açtık. Çok emek verdiler ve çok güzel ürünler çıkardılar ortaya. Amacımız Antalya halkına bu atölyenin kadınlar için ne kadar önemli olduğunu anlatmak” diye konuştu.
AÇILIŞI CEM KOTAN VE AİLESİ YAPTI
Antalya’nın merkez ilçelerinden Konyaaltı’nda bir Avm’de açılışı gerçekleşen sergiye katılan Konyaaltı Belediye Başkanı Cem Kotan, eşi ve oğlu ile kırmızı kurdeleyi kestikten sonra kanser hastası kadınların yaptığı el emeği ürünleri inceledi. Lösev’in destek kutusuna oğlu ile bağışta bulunan Kotan, burada kanser hastası kadınlarla sohbet ettikten sonra emeği geçen herkese teşekkür ederek alandan ayrıldı.
“HER TÜRLÜ KAN VE KANSER HASTALARINA DESTEK VERİYOR”
Lösev Antalya İl Koordinatör Yardımcısı Özlem Uğurel, sergi hakkında bilgi vermeden önce Lösev’in kuruluş sürecine değinerek, “Lösev 1998 yılında Dr. Üstün Ezer’in lösemi hastası birkaç çocuğun babası ve doktor arkadaşları ile kurduğu bir vakıf. Lösev’in kuruluş amacı lösemili çocukların önce sağlığını korumak, tedavisini yapmak sonrasında ise eğitim ve diğer ihtiyaçlarını karşılamaktı.
Fakat, artan kanser vakaları ve kanser hastalığının tedavisinin yüksek maliyetlere mâl olması sebebiyle geldiğimiz noktada çok uzun yıllardır çocuk ve yetişkinlerde lösemi dahil her türlü kan ve kanser hastalarına destek veriyor” diye konuştu.
LSV DÜKKANIN AÇILIŞ HİKAYESİ
Vakfın 2000’li yıllarda kayıtlı hastalar ve aileleri üzerinden bir araştırma yaptığını ifade eden Uğurel, “Araştırmaya göre bir ailede eğer hasta kişi çocuk ise bu durumdan en çok etkilenen kişi anne oluyor. Bu sonuçlardan yola çıkarak annelerimizi rehabilite etmek adına bir masada 6 annemizi toplayarak el işi, okuma-yazma eğitimleri veriyorlar. Anneler bu sürede birbirleriyle dertleşerek psikolojik anlamda rahatlarken bu proje gelişiyor ve bugünkü LSV Dükkan markası hayata geçiyor” dedi.
ANTALYA HALKI BU ATÖLYENİN ÖNEMİNİ ANLAMALI
Uğurel, şu an Türkiye’de Ankara merkezli bir vakıf olarak 9 ilde faaliyet gösterdiklerini belirterek, “7 ilimizde atölyelerimiz var ve bu atölyelerde anneler hem gönüllü hem maaşlı çalışan olarak görev alıyorlar. Bu atölyelerimizde üretilen ürünler mağazalarımızda ve onlinedan satışa sunuluyor. Biz bahsettiğimiz atölyeyi Antalya’da hayata geçirmek istiyoruz. Antalya’daki kayıtlı hasta çocuklarımızın annelerini ve yetişkin kanser hastalarımızı yaklaşık 3 yıldır meslek edindirme kurslarımızda hocamız eşliğinde el işi eğitimi aldırıyoruz.
Bugün ise burada kanser hastası kadınlarımızın ürettiği ürünlerin sergisini açtık. Çok emek verdiler ve çok güzel ürünler çıkardılar ortaya. Bu hem onlara moral verdi hem de ortaya güzel ürünler çıkmasını sağladı. Amacımız Antalya halkına bu atölyenin kadınlar için ne kadar önemli olduğunu anlatmak” ifadelerine yer verdi.