Görkemli olduğu kadar gizemli şelaleyi görebilmek için saatlerdir zor ve tehlikeli arazide yürümek gerekiyor. 85 metreye yakın yüksekliğiyle Türkiye'nin en yüksek kanyon şelalelerinden biri. İlginç yapısıyla benzerine az rastlanan kanyonun orta bölümü, şelalesi ve çevresi koruma alanı, bu el değmemiş kanyon, yaban keçileri için de bir koruma ve üreme alanı.
Kestel Kanyonu'nun yüzlerce metrelik kaya duvarları ile her tarafa serpilmiş kemer, mağara, obruk gibi jeolojik oluşumlar göz kamaştırıcı. Yer yer ardıç, karaçam, kızılçam, meşe ve gürgen ağaçlarıyla örtülü alan otsu bitkiler açısından da çok zengin. Ayrıca yakın çevrede Dağpazarı Kilisesi, Mavga Kalesi, Taş Köprü gibi kültür varlıkları bulunuyor. Yine ünlü Alahan Manastırı ise kuş uçuşu yalnızca 10 kilometre uzaklıkta.
Mut Belediye Başkanı Murat Orhan, kanyonun Mut için çok önemli olduğunu belirterek, "Özellikle ülkemizde son yıllarda kanyon sporları ve gezileri güzel gelişmeler var. Kanyonlar açısından ilçemiz gerçekten ülkemize son derece zengin bir yere sahip. Kestel Kanyonu'nun, batı kolonu ve doğu kolonunun keşfini tamamlamış bulunmakta" dedi.
Başkan Orhan, "Kestel Kanyonumuzun özellikle sahip çıkılması noktasında, ülkemize ve yurt dışına tanıtılması noktasında, Kültür ve Turizm Bakanlığı olarak, Mersin Büyükşehir Belediyesi özellikle biz Mut Belediyesi olarak her türlü desteği vermeye hazırız. Bu konuyu bir an önce hızlı bir şekilde çözerek burayı bir an önce doğa sporlarına açmayı hedeflemekteyiz. Dolaysıyla bütün herkesi bekliyoruz davet ediyoruz" diyerek sözlerini bitirdi.