Standa yaklaşanlar, tarhananın içindeki ürünlerin enfes kokusu ile karşılaşıyor.  Üç ayrı kazanda tarhananın yanısıra piyaz ve keşkek de pişiren Korkuteli standı yetkilileri, birden fazla lezzetiyle uğrak mekan olmayı başardı.

Tarhana (1)

ŞİFA SKAYNAĞI; TARHANA

Korkuteli Belediyesi standında pişirdiği tarhana ile dikkat çeken Çomaklı Mahallesi’nden Fatma Kökten, meşhur Korkuteli tarhanasının tarifini verdi. Tarhana yapmayı annesinden öğrendiğini belirten Fatma Kökten, “Yaptığım çeşitli araştırmalar sonucu tarhana konusunda iyice ustalaştım. Tarhanamız  tamamen doğal organik ürünlerden yapılır.

Tarhana (4)

Un, nohut, ayran veya yoğurt, domates, kapya biber, nane konulduktan sonra hamur haline getirilen yaş tarhana, temiz bezlerle gölgede kurutulup un haline getirilir. Hamur olarak bekletme, yani mayalanma süresi 21 gündür.

Tarhana (3)

Bu tarhanayı yapması kadar pişirmesi, kıvamını tutturması da önemli. Yağı ise mutlaka tereyağı olmalıdır ve üzerine bol nane konulur. Pişme suyu; kemik suyu ve et suyu olabilir. İçerisine ayrıca haşlanmış nohut ve kavrulmuş kıyma, parça kavurma et konabilir. Etsiz bile olsa Korkuteli tarhanamız şifadır” şeklinde konuştu.

Kaynak: ANTALYA GÜNDEM GAZETESİ / AYFER ŞİMŞEK