“Nönü - Bir Gönüle Sığan Hayatlar” adlı kitabın yazarı 57 yaşındaki Nilüfer Gülerman, genç yaşta yakalandığı meme kanserini yaşama olan bağlılığı sayesinde yenerek kitap yazdı ve hemcinslerine umut verdi. “Kadın olmak güzel şey, bu kadar şiddete, zorluğa, sıkıntılara rağmen...” cümlesi, meme kanserini yenmek için mücadele vermiş bir kadın yazar olarak Gülerman’ın sarf ettiği ilk cümle oldu. Yazar Gülerman, kitabının ortaya çıkış hikayesini anlatırken, meme kanseriyle savaşan hemcinslerine tavsiyeler vermeyi de ihmal etmedi.“Nönü Bir Gönüle Sığan Hayatlar” Yazar Nilüfer Gülerman

ERKEN TEŞHİS ÖNEMLİ, ASLA PES ETMEYİN!

Meme kanserinde erken teşhisin önemine dikkat çekerek her yıl düzenli kontrollerin yapılması gerektiğine değinen Gülerman, tedavi sürecindeki hemcinslerine şu sözlerle moral verdi:

“Kadın olmanın kıymetini biliyor muyuz? Maalesef çok çok az… Hayat sevince güzel, neyi kimi sevdiğinizin önemi olmadan… Ve hayat gerçekten çok kısa… Ömrünüz konforlu geçsin diyorsanız lütfen kontrollerinizi ihmal etmeyin. Kendi biriciğinizi sevip ona iyi bakın.”

“Nönü Bir Gönüle Sığan Hayatlar” Adlı Kitabın Yazarı 57 Yaşındaki Nilüfer Gülerman

EDEBİYAT TUTKUSU ONU HAYATA BAĞLADI

Edebiyat aşkı sayesinde kanseri yenen ve yoganın dinginliğinin de iyileşmesi üzerinde olumlu etkisinin olduğundan bahseden Gülerman, “Nönü - Bir Gönüle Sığan Hayatlar” adlı kitabının yazılış hikayesini anlatırken de şu ifadelere yer verdi:

"Geçmişimdeki kanser tedavisi ve hayat telaşesi arasında her zaman iki satır karalayarak rahatladım. Çalıştığım kurumlarda görev tanımım haricinde haftalık yayınlara imza attım, bazı dergi ve gazetelerde köşe yazılarım yayınlandı. Her biri minik çocuklarım gibilerdi. Bir yandan da daha büyük çaplı, daha uzun bir çalışma yapmak vardı aklımda. Ve bir Ankara seyahatimde teyzem Gönül Sezen’in yaşam hikayesinden bahsederken, neden olmasın dedim. Ve ilk kitabım Nönü’nün temelleri atıldı. “Nönü” adı daha kitap bitmeden kızımla birlikte karar verdiğimiz bir isimdi. Teyzeme biz Nönü diye hitap ederdik. “İnönü mü?” sorularının geleceğini bile bile ismimize sahip çıktık. Başka bir isim olamazdı ki… Nönü’nün hikayesi hayata başkent Ankara’da gözlerini açıp, tüm hayatını Ankara’nın seçkin ailelerinin yaşadığı semtlerinde sürdürmüş, üniversite mezunu bir kadının hayat hikayesidir. Bu özellikleri taşıyan birçok kadın vardır evet. Haklısınız. Kim bilir kaç hayat vardır, uzaktan bakınca sıradan ve normal görünen ama içine girdikçe bir matruşkayı andıran. Sürprizlerle dolu, kat kat açıldıkça içinde kaybolduğun. Yalnız son minik parçasına ulaşabilen insan sayısının bir elin beş parmağını bulmadığı… Çok hayat vardır sıradan görünümünün ardında dünyaları taşıyan.

“Nönü Bir Gönüle Sığan Hayatlar” Adlı Kitabın Yazarı Nilüfer Gülerman

Okudukça ebeveynleri, kardeşleri ve çocukları ile ilişkilerine ama en önemlisi de Sevgili Kaya Bey ile yaşadığı büyük aşkın zaman içinde nereden nereye everildiğine tanık olacaksınız. Buyurun bakalım… Anlatırken zaman zaman güldüren, zaman zaman ağlatan, kimi zaman da yaptıkları ile tazecik Cumhuriyetimizin bebeklerinden olan bir kız çocuğunun cesaretine hayran bırakan ve kalpten kalbe akarak kaleme alınmış bir hikâye benimkisi…”

Muhabir: GÖZDE DOLAYMAN