Haftanın en önemli güreş organizasyonu Muğla'nın Fethiye İlçesi'nde gerçekleşecek. 2. Fethiye Mustafa Kiremitli Güreşleri 5 Mayıs 2024 Pazar günü yapılacak. Geçtiğimiz sezonun son güreşleri olan Fethiye Yağlı Güreşleri olaylı bir şekilde sona ermişti.

2024 yılı güreş sezonu devam ediyor. Menemen'de başlayan yağlı güreş sezonu tam anlamıyla 28 Nisan 2024 tarihinde Kumluca'da yapılan güreşlerle açılmıştı. Akşam saatlerine kadar süren güreşleri Manavgat Belediyesi'nden Fatih Atlı finalde Enes Doğan'ı yenerek kazanmıştı.

O güreşlerden sonra gözler 2. Fethiye Mustafa Kiremitli Güreşleri'ne çevrildi. Güreşlere 73 baipehlivan katılacak. Bu güreşlerin de akşam saatlerine kadar sürmesi bekleniyor. 

Kumluca Guresleri Yapildi (Small)

GÜREŞLERE KATILACAK BAŞPEHLİVANLAR

Ali Gürbüz, İsmail Balaban, Orhan Okulu, Yusuf Can Zeybek, İsmail Koç, Osman Aynur, Mehmet Yeşil Yeşil, Hasan Cengiz, Turan Balaban, Nedim Gürel, Erkan Ertan, Fatih Koyuncu, Mustafa Kemal Karaboğa, Ramazan Bircan, Ali Gökçen, Hüseyin İyican, Osman Özgün, İbrahim Çoraman, Ali Yanatma, Tanju Gemici, Serkan Serttürk, Yalçın Üncül, Recep Taslak, Şahali Kurt, Ertuğrul Dağdeviren, Emre Erkal, Ali Güngör Ekin, Ahmet Selbest, Serhat Balcı, Salih Dorum, Furkan Durmuş Altın, Mustafa Batu, Ali Altun, Recep Kara, Hakan Çalışır, Yıldıray Akın, Kaan Kaya, Kürşat Şevki Korkmaz, Faruk Akkoyun, Mecit Yıldırım, Hüseyin Gümüşalan, Mustafa Arslan, Salih Erinç, Fatih Atlı, Okan Acar, Cengizhan Şimşek, Onur Şenel, Hamza Özkaradeniz, Menderes Saltık,  Yunus Emre Yaman, Ünal Karaman, Recep Çakır, Bekir Eryücel, Ali İhsan Batmaz, Abdullah Güngör, Serhat Gökmen, Cenk İldem, Seçkin Duman, Yıldıray Pala, Serdar Yıldırım, Osman Kan, Mustafa Doğan Özkaya, Semih Turgut, Mustafa Taş, Enes Doğan, İsmail Güzel, Hamza Köseoğlu.

Ali Yanatma Fethiye Guresleri

GÖZLER ALİ YANATMA'DA OLACAK

Bu sezon 2. gerçekleşecek olan güreşlerde gözler Ali Yanatma'da olacak. Fethiyeli olan Ali Yanatma geçtiğimiz sezon yapılan güreşlerde de büyük ilgi görmüştü. Yanatma başpehlivanlığı kazanamasa da kürsü yapmıştı. Ali Yanatma Yarı Final'de Mustafa Batu'ya kaybetmişti.  

GEÇEN YIL GÜREŞLERDE NE OLDU?

Muğla Fethiye Yağlı Güreşleri 2023 sezonunun son güreşleri olarak dikkat çekmişti. 12 Kasım 2023 tarihinde yapılan güreşlerde zaman zaman güreşlere yağış nedeniyle ara verilmek zorunda kalınmıştı. 63 başpehlivanın katıldığı güreşler hava muhalefetine de takılınca geç saatlere kadar sürmüştü. Yarı finalde Fethiyeli güreşçi Ali Yanatma ile Mustafa Batu, Osman Aynur ile de İsmail Balaban karşılaşmıştı. Son derece çekişmeli geçen yarı final karşılaşmalarının ardından İsmail Balaban ve Mustafa Batu isimlerini final yazdırmışlardı.

Ismail Balaban Tartisma Yasadi

FİNAL OLAYLI TAMAMLANDI      

Yağlı güreşlerin finalleri ise olaylı bir şekilde sona erdi. İsmail Blaban ile Mustafa Batu arasındaki final müsabakasında İsmail Balaban bir anda bağırarak güreşi terk etmişti. Balaban'ın sert bir şekilde el ense çeken rakibine kızarak güreşi bıraktığı öğrenilmişti. Balaban ikna çalışmalarına rağmen güreşe dönmeyi reddetmişti. Bir kriz de kürsü de yaşandı. Balaban ikincilik kürsüsüne de çıkmayı reddetti. Zorla ikna edilen Balaban kürsüye çıkmayı kabul etmişti.

FETHİYE GÜREŞİ NE ZAMAN, CANLI YAYIN VAR MI?

2. Fethiye Mustafa Kiremitli Güreşleri 5 Mayıs 2024 Pazar günü yapılacak. Saat 13.00'de başlayacak olan güreşlerin akşam saatlerine kadar sürmesi bekleniyor. Bu önemli güreş organizasyonu Ekin TV'den Recep Tosun'un sunumu ile canlı olarak yayınlanacak.

Muhabir: AYŞEM SİCİM