Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Büyükşehir çalışıyor Antalya kazanıyor mottosu ile çalışmalarına devam ediyor. Unutulmak üzere olan ipekböcekçiliğini tekrar kazandırmak için Alanya Sapadere’de İpek Evi açtı. Üreticilerin bir sezonda yaklaşık 400 bin TL gelir elde etmesine yardımcı olan Antalya Büyükşehir Belediyesi ipekböcekçiliğini canlandırmayı hedefliyor. Müze olarak da kullanılan İpek Evi, bölgedeki yaşayan vatandaşlara maddi kazanç ve kent turizminin gelişmesine katkı sağlıyor.

Ipek Evi Antalya (Small)

KÜLTÜREL DEĞERLER GÖSTERİLİYOR

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, üreticilere olan desteğini sürdürmeye devam ediyor. Başkan Böcek birçok alanda üreticilere destek sağlayarak üretimin sürekliliğini sağlamayı hedefliyor. Başkan Böcek’in sosyal medya hesabı üzerinden yayınladığı videoda açıklamalar yapan İpek Evi Sorumlusu Ayşenur Özdoğan Gülmez, “Vatandaş bir paket ipek böceğine 40 günde baktığı zaman yaklaşık 40 bin TL gelir elde ediyor. Bu bölgede bunu 10 paket bakabilen kişiler var. Yani yaklaşık 400 bin TL gibi bir rakam bir sezon içinde kazanmış oluyorlar.

Alanyanin Bin Yillik Kulturel Mirasi Ipek Ve Ipek Kozasi (Small)

Tekrar ipekböcekçiliğini canlandırmak adına kapanmış bir okulu aldık ve yeniden revize ettik. Vatandaşlar ve köylüler ile konuşarak o tarihte ipekböcekçiliği ile ilgili neler kullandılar, evlerinde neler ile bu ürünleri nasıl ortaya çıkarıyorlardı? Görüşlerini alarak ve onlardan kullandıkları geçmişteki ürünlerden alarak burada bir müze oluşumu gerçekleştirdik. Önce burada gelen turiste buranın kültürel değerlerini göstereceğiz. Aynı zamanda ipek dokuma, koza çiçeği bunun dışında da yapacakları el ürünleri ile vatandaşın da köylünün de bundan faydalanmasını ve satış yapmalarını istiyoruz” sözlerine yer verdi.

Alanya Sapadere Ipek Evi Hem Uretim Hem Egitim Merkezi (Small)

AİLE EKONOMİSİNE KATKI SAĞLIYOR

İpek Evi El Dokuma Öğretmeni Feride Canbaş ise “İpek Evi’miz, çok yönlü bir atölye. Bunlardan bir parçası da el dokuma tezgahlarının olduğu el dokuması. Burada insanlara bu bölgede yapılan fakat unutulmuş bir sanatı tekrar gündeme getirerek öğretmeye çalışıyoruz. Kursiyerlerimiz hem bir hobi edinmiş oluyor hem de aile bütçesine katkı sağlamış oluyor” şeklinde konuştu.

Muhabir: ŞEYDA TÜTGÜN